Τζένη Μπαλατσινού: Το μήνυμά της για τα “δώρα του 2020” λίγες ώρες πριν γεννήσει

Η Τζένη Μπαλατσινού γέννησε ανήμερα τα Χριστούγεννα ένα υγιέστατο αγοράκι και τόσο εκείνη, όσο και ο Βασιλης Κικίλιας είναι ευτυχισμένοι κρατώντας στην αγκαλια τους τον καρπό του έρωτά τους. 

Η Τζένη Μπαλατσινού χθες, μια μέρα πριν γεννήσει, ευχήθηκε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram σε όλους χρόνια πολλά ενώ μέσα από το site jenny.gr έγραψε ένα κείμενο για τα δώρα του 2020! “Χρόνια Πολλά σε όλους και σε όλες! Ο Θεός είναι εκεί που τον αφήνουμε να μπει, και για να μπει θέλει αγάπη”! 

Διάβασε το άρθρο της:


Το 2020 ήταν μια χρονιά που έβαλε στο μικροσκόπιο συναισθήματα και αντοχές, και που όλοι γίναμε πρωταγωνιστές στη δική μας ταινία, ερχόμενοι σε επαφή με το συναίσθημά μας.

Η χρονιά τελειώνει με δύο μεγάλα δώρα, να τα λέμε και τα καλά… Πρώτον, μας έβαλε στη διαδικασία να σκεφτόμαστε ψυχικά, μας έδωσε το θάρρος να προσεγγίζουμε με κατανόηση τα πράγματα, παρά τις διαφορές μας. Και δεύτερον, μας αφαίρεσε την «παντοδυναμία» μας, δείχνοντας πόσο αδύναμοι είμαστε απέναντι στη φύση και στο σύμπαν. Ένα ανοιγοκλείσιμο των ματιών είναι όλα.

Ίσως, για πρώτη φορά νιώσαμε τον συγχρονισμένο βηματισμό των αντιθέσεων της ζωής. Τη συντροφιά να κάνει παρέα με τη μοναχικότητα, την υγεία να εκτιμάται όταν τη «βάζει κάτω» μια αρρώστια, την αγάπη να δυναμώνει μέσα από τη μάχη της ψυχικής παράνοιας, τη δύναμη να γεννιέται από την αποδοχή της αδυναμίας μας.

Κανείς δεν φανταζόταν το μέγεθος αυτής της πρόκλησης, που κρατάει σε απόσταση ορισμένων μέτρων όλους όσους αγαπάμε, δοκιμάζοντας άμυνες και αντοχές. Η πίστη κλονίστηκε, αλλά έγινε και πιο αναγκαία από ποτέ. Όπως είχε πει και ο Einstein, χωρίς την εσωτερική αρμονία του κόσμου και την πίστη, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει επιστήμη. Έτσι κι αλλιώς, πάντα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τις προκλήσεις, είναι στην ανθρώπινη αντίδραση να βουτάς από τα μαλλιά τη ζωή και να προχωράς. Η πανδημία επανέφερε σε μεγάλο ποσοστό τη συνείδηση ως ποιότητα ζωής.

Ναι, παραμένω αισιόδοξη, γιατί αυτή είναι η ανθρώπινη μοίρα από τους αρχαϊκούς χρόνους.

Καλά Χριστούγεννα, και κρατήστε τα δύο πολύτιμα δώρα κάπου ψηλά στο ράφι.

Read More

And More