Υπό… σκιά(ν)! 5 αποχρώσεις για τις φορές εκείνες που δεν θέλεις να βάλεις πάλι καφέ!

Οι περισσότερες φοράμε καφέ σκιά. Αλλά υπάρχουν κι εκείνες οι μέρες που δεν θέλουμε να κάνουμε ότι οι περισσότερες! Αυτή είναι η μία μου προσέγγιση. Η άλλη έχει ως εξής: το μακιγιάζ είναι ένα τέλειο παιχνίδι έμπνευσης και δημιουργικότητας και αν δεν παίξεις τώρα το καλοκαίρι, μια εποχή που ευνοεί το χρώμα, τότε… πότε;

Παρακάτω σου έχω συγκεντρώσει πέντε διαφορετικές και super χρωματιστές σκιές που ταιριάζουν α) με το mood του τριημέρου β) με το μαύρισμα που πιθανότατα να αποκτήσεις αν είσαι από τις τυχερές που θα περάσεις τις μέρες σου κάτω από τον ήλιο σε μια υπέροχη θάλασσα!

Η παρεξηγημένη μπλε σκιά μπορεί να γίνει ultra stylish αν φορεθεί σωστά. Και ένας σωστός τρόπος είναι και αυτός που βλέπεις εδώ: χωρίς υπερβολές στο υπόλοιπο μακιγιάζ και τοποθετημένη με έναν smudged τρόπο περιμετρικά του ματιού. Σκιά σε compact υφή, Lid Pop απόχρωση no11 Surf Pop (€20.60).

Η πράσινη σκιά μπορεί να είναι αρκετά τολμηρή αλλά αν δεν κάνεις υπερβολές στο υπόλοιπο μακιγιάζ μπορείς να την υποστηρίξεις. Μια λεπτή γραμμή eyeliner, μια πράσινη σκιά, λοιπόν, μέχρι το κόκαλο του ματιού και θα έχεις το τέλειο ή έστω ένα πολύ χρωματιστό αποτέλεσμα! Σκιά Luster Eye Color απόχρωση Shezarade της Laura Mercier (€27.20).

Αν δεν είσαι τόσο των έντονων χρωμάτων μπορείς να παίξεις με την υφή της σκιάς. Μια πρασινοκαφέ με ιριδίζουσα υφή ή και με υφή glitter θα σου δώσει ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Η σκιά που βλέπεις εδώ είναι η απόχρωση Solstice από την σειρά Moondust της Urban Decay (€21.00).

Μπορείς να κάνεις ένα μακιγιάζ το οποίο θα στηρίζεται στο πολυαγαπημένο ροζ. Και για να δώσεις και πόντους extra ενδιαφέροντος μπορείς να παίξεις εκτός από το χρώμα και με την υφή της σκιάς σου. Μια εκδοχή θα ήταν: glossy σκιά τοποθετημένη μέχρι ψηλά στα φρύδια και σωστά ντεγκρανταρισμένη. Eye gloss limited edition, απόχρωση Island Pink από την Bobbi Brown (€30.00).

Την εβδομάδα που πέρασε είδαμε να παίζει ως trend στο instagram το sunset makeup, δηλαδή το μακιγιάζ που θύμιζε το ηλιοβασίλεμα με αντίστοιχες σκιές φορεμένες περιμετρικά του ματιού. Αυτός εδώ είναι ο πιο… catwalk τρόπος να υποστηρίξεις ένα αρκετά εκκεντρικό χρώμα που, όμως, δεν περνά απαρατήρητο! Και αν ταιριάζει τόσο σε ανοιχτές επιδερμίδες, σκέψου πόσο θα κολακεύει τις πιο σκούρες! Σκιά σε σκόνη με ελαφρώς ιριδίζουσα υφή, Chill Out της Beauty is Life (€24.70).

Read More

And More