Β.Σταυροπούλου: “Αν δεν λειτουργείς με την καρδιά σου, δεν μπορείς να είσαι ηθοποιός”

Το κοινό τη γνώρισε όταν έκανε το τηλεοπτικό της ντεπούτο στην επιτυχημένη σειρά “Είσαι το ταίρι μου”. Σήμερα, έπειτα από επτά χρόνια προβολής της κωμικής σειράς, “7 θανάσιμες πεθερες” η σχέση της Βίκυς Σταυροπούλου με το κοινό, είναι χωρίς αμφιβολία σχέση αγάπης. Η ηθοποιός μίλησε στο TLife, για τη διαδρομή της στο χώρο του θεάματος, τον κύκλο που έκλεισε με το τέλος σειράς και του τηλεπαιχνιδιού “Taxi Girl”, αλλά και τη συνέχεια του ταξιδιού της στην υποκριτική…

“Λυπάμαι που τελειώνουν“, λέει για το τέλος του “Taxi Girl” και της σειράς “Εφτά θανάσιμες πεθερές”. Η ίδια προσθέτει τη σημασία που έχει για εκείνη να απολαμβάνει, κάθε τι που κάνει. “Σ’ άυτη τη δουλειά αν δεν λειτουργείς με την καρδιά σου δεν μπορεις να την κάνεις, γιατι έχει να κάνει με τον ψυχισμό σου”, εξομολογείται.

Παρόλο που στο παρελθόν είχε πολλές προτάσεις για να παρουσιάσει ψυχαγωγική εκπομπή, δεν το είχε τολμήσει πριν αποφασίσει τελικά να αναλάβει το τιμόνι της παρουσίασης του “Taxi Girl”. ” Ήταν κάτι που με τρόμαζε, διότι θεωρούσα ότι δεν θα είχα το “δίχτυ ασφαλείας” που είναι για μένα το κείμενο. Έχω την αίσθηση ότι το ένστικτό μου με δικαίωσε και πάλι, και διάλεξα ένα παιχνίδι που ήταν κοντά στην ψυχοσύνθεσή μου ή αν θες, απλά το γούσταρα”, αναφέρει.

Οι Πεθερές διήρκησαν 7 χρόνια, όσο ένας γάμος και μάλιστα με καρπούς! Μετά το τέλος της σειράς, έχω μια χαρμολύπη. Ήταν η μακροβιότερη κωμική σειρά της ελληνικής τηλεόρασης, μια δουλειά από την οποία, μόνο κέρδος είχα”, δηλώσε η Βίκυ Σταυροπούλου. Αν και η κούραση για την γνωστή ηθοποιό ήταν μεγάλη τη χρονιά που πέρασε, λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας η ίδια υποστηρίζει ότι “όταν περνάς καλά, και ο κόσμος ανταποκρίνεται, η κούραση ξορκίζεται”!

Η μαγική συνταγή της σειράς, που οδήγησε στην μεγάλη της επιτυχία και την απήχηση που είχε από τον κόσμο, πιστεύει ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε όλους τους συντελεστές. “Ήμουν πολύ τυχερή που συνεργάστηκα σχεδόν με όλες τις πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου. Θέλω να τους ευχαριστήσω, αφού ένα από αυτά που συνέβαλαν στην επιτυχία των “Πεθερών”, ήταν και όλοι αυτοί οι ηθοποιοί που πέρασαν από την σειρά”, αναφέρει.

Όμως, τι είναι αυτό που προτιμά; Το θέατρο ή την τηλεόραση; “Είναι όλα μέρη της δουλειάς μου που την αγαπώ πολύ. Είναι σα να λες σε μια μαμά, να ξεχωρίσει τα παιδιά της. Το θέατρο έχει αβάντα, το αλισβερίσι με το κοινό, δίνεις και παίρνεις επιτόπου. Εισπράτεις και προχωράς. Στην τηλεόραση είναι αλλιώς τα πράγματα. Εισπράτεις την τεράστια δύναμή της, μετά από λίγο”.

Αν και ο πρώτος της ρόλος ήταν δραματικός, ο κόσμος την έχει συνδυάσει με την κωμωδία. Ωστόσο, η ίδια θέλει να δοκιμαστεί σε όλα τα είδη υποκριτικής. “Αυτό θα ήθελε κάθε ηθοποιός. Ο πρώτος ρόλος μου ήταν δραματικός. Είχα μόλις τελειώσει τη σχολή το 2000, δούλεψα στο Θέατρο Ιλίσσια με τη Φιλαρετη Κομνηνού και τον Θαναση Ευθυμιαδη. Ανεβάσαμε τη “Δεσποινιδα Τζούλια”, και υποδυόμουν την Κριστίν. Ήταν σπουδαία πρόκληση για μένα. Μετά ήρθε το “Είσαι ταίρι μου”, μια αμιγώς κωμική σειρά, και οι επόμενες προτάσεις μου, ήταν τέτοιου είδους“.

Κάθε ρόλος είναι ένας νεός προορισμός, κάθε δουλειά είναι μια νέα πρόκληση για την Βίκυ Σταυροπούλου. “Θα χαρώ πολύ σε αυτο το ταξίδι να έχω όσο το δυνατό περισσότερους και καινούριους προορισμούς”, αναφέρει.

Η ηθοποιός παραδέχεται πως είναι “τηλεορασού”, ενώ από τα αγαπημένα της προγράμματα είναι τα ντοκιμαντέρ. “Δεν είμαι από αυτούς που κατηγορούν την ελληνική τηλεόραση. Σε σχέση με άλλες χώρες, η τηλεόραση δεν βρίσκεται σε αυτό το μαύρο χάλι που όλοι θέλουμε να παρουσιάσουμε. Έχουμε την δυνατότητα της επιλογής και αυτό είναι πολύ σπουδαίο πράγμα. Λατρέυω τις εκπομπές του Θεοδωράκη, μ’αρέσει πολύ ο Παπαχελάς, και κάποια ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ. Συνάμα, μπορεί να χαζέψω και πράγματα που άλλοι θεωρούν “κουλά”. Είμαι τηλεοράσου, χρόνο δεν έχω”

Από τη νέα σεζόν, τα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλάζουν. Η ηθοποιός εκφράζει τις ανησυχίες της σχετικά με την ποιότητα των σειρών και των υπολοίπων εκπομπών τη νέα τηλεοπτική χρονιά.
“Ελπίζω να μην υπάρξει έκπτωση στις σειρές γιατί φοβάμαι, πως με όλη αυτή την ανακατοσούρα την οικονομική αρχίζει να διαμορφώνεται ένα τοπίο, “φτηνών επιλογών”. Και αυτό στη συνέχειά του μπορεί να γίνει τρομακτικό για πολλούς λόγους και κυρίως για εμάς που ζούμε από αυτή τη δουλειά”.

Αυτή την περίοδο η Βίκυ Σταυροπούλου, ξεκουράζεται και μαζεύει δυνάμεις στην αγαπημένη της Σέριφο. Όπως υποστηρίζει τη νέα σεζόν δεν θα τη δούμε στη μεγάλη οθόνη κι εξηγεί το λόγο. “Τηλεοπτικά ήταν να κάνω μια νέα σειρά στο MEGA η οποία λόγω των οικονομικών δυσκολιών και των απαιτήσεων που είχε αναβλήθηκε για του χρόνου”.

Από το φθινόπωρο θα συνεχίσει να χαρίζει στιγμές άφθονου γέλιου στο κοινό στην θεατρική παράσταση “Οι Συμπέθεροι από τα Τύραννα”, των Ρέππα – Παπαθανασίου. Μαζί της σε αυτή τη θεατρική διαδρομή θα είναι οι Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Χρήστος Τριπόδης και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.“Πρόκειται μια λαϊκή φαρσοκωμωδία. Έίναι μεγάλο σχολείο γιατί ήταν ένα είδος που δεν το έχω ξαναπαίξει. Το θέατρο ήταν καθημερινά γεμάτο και ο κόσμος γέλαγε με την ψυχή του.”

Read More

And More