Β. Τριφύλλη: Με πονάει πολύ που έκανα δυο εκτρώσεις!

Η 64χρονη Βάσια Τριφύλλη, με 41 χρόνια πορείας στο θέατρο και το σινεμά και έντεκα χρόνια στην πολιτική, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ”People”, μιλά για τις εμπειρίες ζωής που συγκέντρωσε στο πέρασμα αυτών των ετών, τις εκτρώσεις, τον έρωτα και τον καρκίνο.

Ερωτεύτηκε πολύ στη ζωή της
”Πάρα πολύ! Κατέβαινα τη Μιχαλακοπούλου κόντρα και νόμιζα πως όλοι οι άλλοι πήγαιναν λάθος. Όταν ερωτεύομαι όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, γίνομαι το απόλυτο θηλυκό, η απόλυτη δουλάρα. Αυτή η τσαούσα η γυναίκα που βλέπεις κατά καιρούς δεν υφίσταται. Λιώνω, μαγειρεύω, υπηρετώ, κάνω νοστιμιές, ανάβω στο σπίτι πολλά πολύχρωμα κεριά.”

Της έχει λείψει η δημιουργία της δικής της οικογένειας. Έφτασε κοντά στο να γίνει μητέρα, αλλά…
”Βεβαίως. Με τον ηθοποιό Φάνη Χήνα, που τώρα πια δεν ζει, όταν ήμασταν και οι δύο φτωχοί και δεν το κρατήσαμε, αλλά και με μια άλλη μου σχέση. Και στις δύο περιπτώσεις έκανα έκτρωση. Αυτό με πονάει πολύ. Ήμουν ηλίθια τότε. Γιατί μάλλον η ανασφάλεια η δική μου ήταν που με έκανε να μην κρατήσω τα παιδιά αυτά. Προεξοφλούσα το μέλλον, χωρίς να ξέρω πόσο απρόβλεπτο είναι. Απλώς, δεν έπαιρνα την ευθύνη για τον άλλο άνθρωπο που θα γεννούσα. Είχα τη φιλοδοξία, τη ματαιοδοξία, το κόμπλεξ -όπως θες πες το- να μπορώ να παρέχω στο παιδί μου τα πάντα. Και όταν έγινα 40 χρονών και είχα πια πολλά λεφτά, ήμουν διάσημη, με αναγνώριζαν στο δρόμο και πήγα να κάνω παιδί, μου είπε η φύση: Τώρα κυρά μου, δεν μπορείς! Άργησες! Φάε έναν καρκίνο.”.

Οι εκτρώσεις δεν ήταν τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής της…
”Έχω κάνει κι άλλα… Έχω πληγώσει ανθρώπους που με αγάπησαν πάρα πολύ, έχω ζηλέψει ερωτικά, έχω αδικήσει ανθρώπους, γιατί είμαι και βιαστική. Το μόνο καλό που συνέβη στη ζωή μου ήταν ο καρκίνος. Γιατί μου τα έφερε όλα τούμπα. Μου είπε: ”Τώρα που είσαι η Βάσια Τριφύλλη και έχεις τόσο ωραίο στήθος, θα σ’ το αρρωστήσω!”. Εκεί αξιολόγησα τον εαυτό μου και του έδωσα επιτέλους λίγη σημασία. Τον περιχαράκωσα, έβαλα τα όριά μου, γιατί προηγουμένως ήμουν ”όλοι οι αναξιοπαθούντες εδώ!”…”.

Υπάρχει κάτι που της λείπει σήμερα…
”Ένας σύντροφος. Και θα ήθελα να αρέσω ακόμη – δεν υπάρχει καλύτερο face lifting από αυτό. Ο σύντροφός μου λοιπόν, θα ήθελα να αγαπάει τα σκυλιά μου, να έχουμε κοινά ανδιαφέροντα, να του αρέσει το Πήλιο, να παίζει μπιρίμπα, να του αρέσει η δουλειά μου – γιατί εγώ θα δουλεύω μέχρι να πεθάνω, όσο δεν γίνομαι ρεζίλι – να με αγαπάει, θα ήθελα κάποιον να μοιράζομαι πράγματα, γιατί ειλικρινά σ’ το λέω, κουράστηκα να είμαι εγώ ο άντρας της ζωής μου. Δεν μπορώ πια να είμαι εγώ το αφεντικό μου!”

Διάβασε περισσότερα στο ”People” που κυκλοφορεί!

Read More