Β. Τσιβιλίκας: Οι φίλοι και συνάδελφοί του τον αποχαιρετούν με λόγια αγάπης. Τι είπαν στο TLIFE

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε σήμερα το πρωί η είδηση του θανάτου του Βασίλη Τσιβιλίκα. Ο γνωστός κωμικός ηθοποιός έφυγε ξαφνικά σήμερα το πρωί από ανακοπή καρδιάς στα 70 του χρόνια. Η οικογένειά του, οι φίλοι και οι συγγενείς του δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμη την είδηση του θανάτου του. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 3 το μεσημέρι στο Νεκροταφείου του Αμαρουσίου.
Συντετριμμένη είναι η οικογένειά του, αλλά και η γυναίκα του Αλίκη η οποία βρισκόταν εδώ και 44 χρόνια στο πλευρό του και τον στήριζε στις πιο δύσκολες στιγμές του. Όπως ανέφερε μάλιστα, ο καλός του φίλος και συνεργάτης Μπάμπης Κράλιοβιτς στο TLIFE: “Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι από τον χαμό του. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Η σύζυγός του είναι συντετριμμένη. Δυο κουβέντες είπαμε και η γυναίκα έπεσε λιπόθυμη. Ήταν αναπάντεχο. Ο άνθρωπος δεν είχε τίποτα και χάθηκε ξαφνικά.”

Διάβασε εδώ για την τελευταία θεατρική του παράσταση

Ο γνωστός θεατρικός επιχειρηματίας που συνεργαζόταν εδώ και πολλά χρόνια με τον γνωστό ηθοποιό και ήταν οικογενειακός του φίλος δήλωσε πως αυτό που θαύμαζε σε εκείνον ήταν ο δυναμισμός και τα τόσα πολλά πράγματα με τα οποία καταπιανόταν. “Έτρεχε όλη την ημέρα. Ήταν στο θέατρο στην Αθήνα και στον Πειραιά, κοιτούσε κείμενα για την επόμενη παράσταση και ασχολιόταν συνέχεια με την ΠΕΕΘ “Πανελλήνια Ένωση Ελευθέρου Θεάτρου” της οποία ήταν πρόεδρος τους τελευταίους 8 μήνες”, είπε.

Μιλώντας για την τελευταία φορά τον άκουσε δήλωσε συγκινημένος: “Με τον Βασίλη μιλήσαμε χθες στις 3 το βράδυ και το τελευταίο πρόσωπο που μίλησε μαζί του ήταν η Τζένη Λεμπέση, η γραμματέας της ΠΕΕΘ, με την οποία συζήτησε για τα προβλήματα που υπήρχαν. Είχε στενοχωρηθεί πολύ και με το κλείσιμο της Εργατικής Εστίας που ανακοινώθηκε. Προσπάθησε να προσφέρει πολλά και έλυσε αρκετά από τα προβλήματα της ΠΕΕΘ, αλλά αγχωνόταν πολύ”.

Δες εδώ την τελευταία συνέντευξη που έδωσε

Η τραγική ειρωνεία, όπως αποκάλυψε ο κ. Κράλιοβιτς είναι ότι μετά και την χθεσινή εμφάνιση του συμπρωταγωνιστή του Γιάννη Μποστατζόγλου στον Λάκη Λαζόπουλο και την αναφορά στην τελευταία του θεατρική παράσταση “Ζωή ποδήλατο” πολλοί ήταν εκείνοι που πήραν σήμερα και χωρίς να γνωρίζουν για το θάνατό του, ζήτησαν να κλείσουν θέσεις για την παράσταση.

Το ίδιος συγκλονισμένος, όμως, είναι και ο Γιάννης Μπαστατζόγλου. “Ήταν πολύ καλός συνάδελφος, καλλιεργημένος και με χιούμορ. Εγώ τον ήξερα από παλιά γιατί είχε συνεργαστεί και με τον πατέρα μου. Ο θάνατός του μας έπεσε σαν κεραμίδα στο κεφάλι. Ο άνθρωπος φαινόταν πολύ υγιής και δραστήριος. Δεν το περιμέναμε καθόλου. Ο άνθρωπος δεν κάπνιζε, ήταν ήρεμος, αλλά τόσα χρόνια το σανίδι κρύβει πολλές στεναχώριες.”, είπε στο TLIFE και πρόσθεσε: “Ήταν από τους καλούς εργάτες του θεάτρου”.
Για τον πόνο της απουσίας του διάσημου Έλληνα κωμικού μίλησε και η Δέσποινα Στυλιανοπούλου. “Είναι διπλός ο πόνος και η ψύχρα που νιώσαμε, όπως είναι ψυχρός και ο ουρανός. Έχουμε παγώσει όλοι με το άκουσμα της φράσης “Έφυγε ο Βασίλης”. Ο μοναδικός για ‘μένα Βασίλης Τσιβιλίκας. Ο πιο ψηλός για ‘μένα ηθοποιός του θεάτρου, που είχε το χάρισμα να παίζει και να μαγεύει το κοινό”, είπε και συμπλήρωσε: “Ο Βασίλης ήταν εργασιομανής και όπως αγαπούσε την οικογένειά του, αγαπούσε και το θέατρο!”.
Τέλος, για τον Βασίλη Τσιβιλίκα μίλησε και ο Κώστας Τσάκωνας: “Ο Βασίλης υπήρξε ο αρχιτέκτονας της κωμωδίας. Δεν κάθισε ποτέ, από σεζόν σε σεζόν. Πάντα δούλευε σε μια παράσταση και προετοίμαζε τις επόμενες. Είχαμε συνεργαστεί 3 με 4 φορές και έχω να πω ότι ήταν από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους και ακόμη και όταν έκανε παρατηρήσεις φαίνονταν σαν αστείο. Ήταν πάντα συνεπής σαν ελβετικό ρολόι”, δήλωσε και συμπλήρωσε: “Έφυγε νωρίς αλλά όπως ήθελε. Κάποτε όταν είχαμε μιλήσει μου είχε πει “Κώστα θέλω όταν πεθάνω να με βρει κάτι ξαφνικό, να μην υποφέρω”. Δεν είχα ακούσει να έχει πρόβλημα με την υγεία του. Το άγχος και η τρόικα τον έφαγε”.

Read More

And More