Β. Χατζηβασιλείου : “Γιατί να επενδύει κανείς χρήματα στην πρωινή ζώνη που έχει πολύ λιγότερη τηλεθέαση απ ΄τις υπόλοιπες ;”

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου κλείνει τα αυτιά της, όπως λέει, για να μην ακούει τις Κασσάνδρες που την ήθελαν εκτός καναλιού, και έρχεται την Πέμπτη στις 9 στον Alpha με ένα νέο “πακέτο” εκπομπών για τη σεζόν. Η εκπομπή, που πάει πακέτο με το κανάλι τα τελευταία επτά χρόνια, ήδη από πέρυσι με δίωρη διάρκεια θα ταξιδεύει φέτος και εκτός πλατό, ενώ η ίδια, ανανεωμένη και ευτυχισμένη αυτήν τη σεζόν, θα ασχοληθεί, όπως πάντα, με τα δύο παιδιά της, τον άντρα της και τα “όμορφα μυστικά” της, το site στο οποίο έχει επενδύσει “και χρόνο και χρήμα…”

-Υπήρχαν κάποια δημοσιεύματα που σε ήθελαν εκτός καναλιού. Τι έχεις να πεις γι’ αυτά;
– Πολλές φορές έχουν γράψει ανυπόστατα πράγματα και αυτή ήταν μία ακόμη φορά. Εγώ ήμουν ήδη σε γυρίσματα όταν τα διάβαζα. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν μια δουλειά και την κάνουν με πλημμελή τρόπο, με ολιγωρία και με κακή πρόθεση, αν θέλεις. Αν μη τι άλλο, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Οταν γράφεις δημόσια κάτι και θέλεις να δώσεις μια πληροφορία στον κόσμο, ε, διασταύρωσέ την κιόλας!

-Δηλαδή δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα για το “Πακέτο”;
– Οταν η εκπομπή ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι, αρχίσαμε την οργάνωση για την επόμενη χρονιά. Τότε έγιναν κάποιες κουβέντες για το πώς θα δομηθεί η εκπομπή. Δεν τέθηκε ποτέ κανένα θέμα. Αυτά όλα τα ανυπόστατα ούτε ξέρω πώς βγαίνουν ούτε και θα ασχοληθώ να τα ψάξω. Δεν με αφορά. Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, εγώ έχω δικαίωμα να κλείνω τα αυτιά μου.

-Θεωρείς ότι δέχεσαι κάποια πολεμική από τον Τύπο κατά περιόδους;
– Οχι, καθόλου. Πολύ σπάνια έχει ασχοληθεί ο Τύπος μαζί μου. Είναι επειδή δεν έχω δώσει δικαιώματα και η ζωή μου είναι λίγο βαρετή, αν θέλεις, για τέτοιου είδους δημοσιεύματα, όχι βαρετή για μένα αλλά γι’ αυτούς που γράφουν πιο… πιπεράτα πράγματα. Η ζωή μου δεν έχει ενδιαφέρον τέτοιου είδους. Μια γυναίκα παντρεμένη τόσα χρόνια με δύο παιδιά. Δεν θεωρώ ότι με όποιον ασχολείται ο Τύπος προκαλεί κιόλας, απλά η δόμηση της ζωή μας είναι διαφορετική. Αλλα πράγματα θα πουν για μια γυναίκα που χώρισε ή που έχει έναν φίλο ή που πρόκειται να παντρευτεί για πρώτη φορά… Εγώ έχω παιδιά έφηβα!

-Σε μια δύσκολη χρονιά όπως η φετινή, το “Πακέτο” μπαίνει στην έβδομη χρονιά του. Οταν ξεκινούσες πριν από χρόνια, είχες σκεφτεί ότι μπορεί να διαρκέσει τόσο;
– Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους και δεν θα μπορούσε να μην είναι για την τηλεόραση εφόσον η κατάσταση είναι δύσκολη για όλη τη χώρα. Πίστευα ότι είναι πολύ δυνατό και πολύ κοντά στην ψυχοσύνθεση του Ελληνα και στη νοοτροπία του. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα κρατούσε τόσα χρόνια σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή στο πράιμ-τάιμ, με υψηλά νούμερα και στην πρώτη γραμμή. Θα ήθελα μεν, αλλά δεν έφτανα και ποτέ τόσο μακριά τη σκέψη μου για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Γενικά προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ σήμερα και να ζω το σήμερα. Δεν θέλω να βάζω μακροπρόθεσμους στόχους.

-Ακόμη ένα δυνατό “όπλο” του καναλιού, η Ελένη Μενεγάκη, μετακόμισε φέτος στη ζώνη του μεσημεριού. Πώς σου φαίνεται αυτή η αλλαγή;
– Πολύ ενδιαφέρον μου φαίνεται και πολύ λογικό εκ μέρους του καναλιού. Γιατί να επενδύει κανείς χρήματα σε μια ζώνη όπως η πρωινή που σίγουρα έχει πολύ λιγότερη τηλεθέαση από την απογευματινή, τη μεσημεριανή και τη βραδινή; Οσον αφορά την Ελένη, δεν τη φοβάμαι πουθενά, της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύω πως ό,τι και να της αναθέσουν θα το κάνει με απόλυτη επιτυχία. Η ζώνη δεν αυτοκαθορίζεται μόνη της από την ποιότητα και το περιεχόμενο. Ο κάθε παρουσιαστής βάζει την υπογραφή του και δίνει το στίγμα του σε όποια ζώνη και αν είναι.

-Τι άλλο θεωρείς ότι θα πάει φέτος καλά στην ελληνική τηλεόραση;
– Οι κωμωδίες θα πάνε σίγουρα και γενικά η μυθοπλασία γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφύγει από αυτό που βιώνει, θέλει κάτι να τον μεταφέρει αλλού. Τα τούρκικα ίσως θα πάνε καλά… Εγώ διαφωνώ με το σκηνικό αυτό, να σου πω την αλήθεια, βέβαια. Ζούμε σε μια εποχή που πρέπει να επιμένουμε λίγο ελληνικά. Να τονίσουμε την ελληνικότητά μας, να δείξουμε τι μπορούμε να παράγουμε ως χώρα ακόμη κι αν αυτό είναι μια σειρά. Η Τουρκία είναι μια εξαιρετικά ακμάζουσα οικονομία, γιατί αυτό θα πρέπει να διεισδύει και τηλεοπτικά από τους δέκτες μας; Πρέπει να ενισχύσουμε τους δικούς μας συμβολισμούς και όχι αυτούς που έρχονται εξ ανατολάς.

– Ενδέχεται να αλλάξει και το “Πακέτο” ώρα, όπως πέρυσι που αρχικά ανεβοκατέβαινε στο πρόγραμμα;
– Αυτήν τη φορά η απόφαση είναι να ξεκινήσουμε Πέμπτη. Τα άλλα είναι θέματα προγραμματισμού του καναλιού, στα οποία ποτέ δεν έχω μπει μέσα, ποτέ δεν έχω ενοχλήσει εκ των προτέρων κανέναν για να μου πει τι πρόκειται να γίνει, ποτέ δεν ζήτησα κάτι διαφορετικό από αυτό που επέλεξε το κανάλι μου να εφαρμόσει, ποτέ, ποτέ, ποτέ. Και μπορεί να το επιβεβαιώσει και το κανάλι το ίδιο.

Η εκπομπή γίνεται δίωρη και θα βγαίνει περισσότερο εκτός;
– Δεν είμαστε σίγουροι ότι θα βγαίνει η εκπομπή περισσότερο. Αναλόγως το θέμα. Εμένα μου αρέσει να είμαι εκτός πλατό, είναι κάτι διαφορετικό και για τον κόσμο που το βλέπει πιο ξεκούραστο. Ερχεσαι πιο κοντά και πιο άμεσα στο θέμα.

Πηγή : TV Εθνος

Read More

And More