Βαγγέλης Σερίφης: Η υποψηφιότητα με το ΚΚΕ και η απάντηση για το εάν πέρασαν κρίση με την Κατερίνα Στικούδη

Ο Βαγγέλης Σερίφης μίλησε στη «Secret» και στη Σάσα Σταμάτη, για την υποψηφιότητά τους στις εκλογές 2023 με το ΚΚΕ, αλλά και τη ζωή δίπλα στη σύζυγό του, Κατερίνα Στικούδη.

Όπως απαντά ο Βαγγέλης Σερίφης, μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε ποτέ κρίση στον γάμο του, ενώ είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο εντός ακόμη παιδιού.

Πώς αποφάσισες να κατέβεις υποψήφιος στον ∆υτικό Τοµέα της Αθήνας µε το ΚΚΕ;

Με το ΚΚΕ κατεβαίνω στις τοπικές εκλογές από το 2004. Στις τελευταίες κάλπες ήµουν υποψήφιος περιφερειακός σύµβουλος στη ∆υτική Αθήνα και φέτος µου έγινε επίσηµη πρόταση για τις βουλευτικές εκλογές. Το θεώρησα µεγάλη τιµή και την αποδέχτηκα.

Ποιο είναι το όραµά σου;

Το όραµα κάθε ανθρώπου ταυτίζεται µε το κόµµα το οποίο εκπροσωπεί. Οσο κι αν µερικοί έχουν αγαθές προθέσεις, στη δύσκολη ώρα αυτά δεν µετράνε. ∆ηλαδή, όταν συµπαρατάσσεσαι µε ένα κόµµα, αποδέχεσαι τις βασικές θέσεις, τον γενικό σχεδιασµό και τις κρίσιµες αποφάσεις. Σε αυτές τις εκλογές το βασικό ζήτηµα είναι οι εργαζόµενοι να περάσουν στην αντεπίθεση.

Η Κατερίνα, όταν της το ανακοίνωσες, τι σου είπε;

Με την Κατερίνα συζητάµε τα πάντα. Μου είπε: «Είµαι µαζί σου».

Με την Κατερίνα είστε δεκαπέντε χρόνια µαζί. Εχετε περάσει ποτέ κρίση;

Οχι, δεν έχουµε περάσει ποτέ κάτι.

Τι είναι για σένα η Κατερίνα;

Είναι η σύντροφος της ζωής µου, η µητέρα του παιδιού µου. ∆εν χρειάζεται να κάνουµε δηµόσια ερωτική εξοµολόγηση. Τα έχουµε κάνει αυτά.

Εχετε έναν γιο, τον Βύρωνα, που είναι 18 µηνών. Τι σου αρέσει να κάνεις µαζί του;

Να παίζουµε µπάλα, να πηγαίνουµε βόλτες και να διαβάζουµε παραµύθια.

Θέλετε να κάνετε και δεύτερο παιδάκι;

Ο,τι έρθει.

Η Κατερίνα είναι µία από τις πιο όµορφες Ελληνίδες. Τη ζηλεύεις;

Οχι, δεν τη ζηλεύω. Η ζήλια είναι ένα συναίσθηµα που δεν συνδυάζεται µε την εξωτερική εµφάνιση του ανθρώπου και δεν είναι κάτι για το οποίο µπορούµε να κατηγορήσουµε κάποιον. Βέβαια, στον χώρο µας, αν υπάρχει ζήλια, οι σχέσεις γίνονται πολύ πιο δύσκολες, αλλά είµαστε και οι δύο σε αυτό το κοµµάτι τυχεροί.

Τα παιδικά σου χρόνια πώς ήταν;

Φυσιολογικότατα, ως παιδί εργαζοµένων στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Ηταν η εποχή που η πλειοψηφία των ανθρώπων, χωρίς να έχουν πολλά, δεν τους έλειπε τίποτα.

Κάτι που δεν ξέρει κάποιος για σένα είναι ότι είσαι εκπαιδευτικός, έχοντας προϋπηρεσία 20 χρόνων σε φροντιστήρια µέσης εκπαίδευσης. Πώς προέκυψε η µουσική στη ζωή σου;

Εχω κλασικές σπουδές στη µουσική. Πιάνο, ωδική, αρµονία. Από το 1997 είµαι στους ΝΕΒΜΑ. Το 2003 ήρθε η συνεργασία µε τον Νίκο Βουρλιώτη και το Family και µια σειρά από επιτυχίες, είτε µε το συγκρότηµά µου είτε µε άλλους καλλιτέχνες.

 

Ποιο είναι το πιο extreme πράγµα που έχεις κάνει;

Θεωρώ ότι οι επιτηδευµένα extreme αποφάσεις, π.χ. extreme sports, δεν έχουν κανένα νόηµα. Αντίθετα, ο αυθορµητισµός χρειάζεται στη ζωή και, όταν αρχίζει να φεύγει, υπάρχει πρόβληµα.

 

Read More

And More