Βάνα Μπάρμπα: “Έκαναν κρα για να συνεργαστούν με τους δήθεν βασανιστές τους”

Μια συνέντευξη, με αφορμή τις καταγγελίες κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου, τις οποίες διαχωρίζει από αυτές στον αθλητισμό, παραχώρησε η Βάνα Μπάρμπα στον Δημήτρη Δανίκα και στο Πρώτο Θέμα.

Η ηθοποιός παραδέχεται πως «θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις» και συνεχίζει: «Έχω ακούσει για άλλες δύο περιπτώσεις. Τουλάχιστον. Ένας εξ αυτών (σ.σ.: λέει το όνομά του στον δημοσιογράφο) είναι παράγοντας του Εθνικού Θεάτρου. Και ο δεύτερος σπουδαίος θεατράνθρωπος και ηθοποιός. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση του Κάρολου Κουν; Που έβαζε τους μαθητές του να κυκλοφορούν πέρα δώθε με τα εσώρουχά τους; Και η περίπτωση του Λευτέρη Βογιατζή, που όλοι λένε ότι ταλαιπωρούσε αφάνταστα τους ηθοποιούς του. Κι όμως όλοι και όλες έκαναν “κρα” για να παίξουν μαζί με τους δήθεν βασανιστές τους».

Η ηθοποιός εξηγεί: «Πάντως η κατάσταση αυτή μου μοιάζει σαν να ζούμε στην εποχή της ανθρωποφαγίας και των ανθρωποφάγων. Γιατί βγαίνουν όλα τώρα; Με προβληματίζει όλη αυτή η κατάσταση. Η απαράδεκτη κατάσταση, καλά τόσα χρόνια δεν ξέρανε ποιος είναι καλός, ποιος είναι σκληρός».

Όσον αφορά στον Γιώργο Κιμούλη, η ίδια παραδέχεται: «Εννοώ ότι τόσα χρόνια στο θέατρο όλοι γνωρίζανε πως ο Κιμούλης, αυτός ο δάσκαλος, είναι σκληρός. Κι όμως, όλοι θέλανε να είναι κοντά του. Όλοι και όλε. Προφανώς, ήταν δύσκολος. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι ταλαντούχος. Μερικές φορές ο ταλαντούχος και ο χαρισματικός πάνω στη δουλειά δεν είναι αυτό που λέμε «καλός άνθρωπος». Με τρομάζει όλο αυτό που βγαίνει έτσι. Σαν να έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου».

Read More

And More