Βάνα Μπάρμπα: «Θέλω να πάω να δω τον Πέτρο Φιλιππίδη να τον αγκαλιάσω και να του δώσω ένα φιλί»

Η Βάνα Μπάρμπα βρέθηκε καλεσμένη στο Open και στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, «Ανοιχτά» σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

«Κάθε μας άποψη έχει κόστος»

Η Βάνα Μπάρμπα σχολιάζοντας τις δηλώσεις της για τον Πέτρο Φιλιππίδη ανέφερε πως θα ήθελε να τον επισκεφτεί στη φυλακή: «Κάθε μας άποψη έχει κόστος. Κι εγώ με τον Πέτρο πέρασα πολλά, προσπαθούσα να βρω θέατρο, μου έκλεισαν τις πόρτες. Δεν θα μασήσω, θα λέω την άποψή μου, δεν θα μπω σε ένα σύστημα να είμαι αρεστή και να κάνω την καλή.

Είπα ένα πράγμα, εγώ θα ήθελα να πάω ξανά να δω τον Πέτρο και να τον πάρω αγκαλιά και να δω και οποιονδήποτε άνθρωπο περνάει δύσκολα και να του δώσω αγκαλιά και αγάπη. Δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνω», είπε η ηθοποιός.

Και πρόσθεσε για τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Η Δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο. Άλλο το φαίνεται ότι έχει κάνει κατάπτυστες πράξεις και άλλο το έχει κάνει. Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή ένας άνθρωπος είναι σε μια πολύ χείριστη θέση και πραγματικά εύχομαι μέσα από την ψυχή μου όλο αυτό να είναι ένας κακός εφιάλτης.

Αν όντως τα έχει κάνει δικαίως τιμωρείται, αν όμως δεν τα έχει κάνει αδίκως ένα σύστημα έχει πέσει τόσο άσχημα. Δεν γνωρίζω αν έχουν γίνει όλα αυτά και να σου πω και κάτι; Ποια είμαι εγώ που θα το κρίνει; Δεν ξέρω, εγώ θέλω να υποστηρίξω έναν άνθρωπο που αυτή τη στιγμή είναι στη φωτιά».

Η Βάνα Μπάρμπα για την προσωπική της ζωή

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με τους άντρες αλλά και τους λόγους που δεν πιστεύει στην μονογαμία: «Σιχαινόμουν όλο αυτό το συμβατικό έργο γύρω μου και ακόμα το σιχαίνομαι. Δεν το αντέχω, το κανονικό δεν είναι κανονικό. Η μονογαμία είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση. Δεν μπορείς να είσαι 18-19 χρονών και να είσαι με έναν άνθρωπο με τον οποίο θα παντρεύεσαι, να κάνεις παιδιά και να συνεχίζεις μέχρι το τέλος. Η καθημερινότητα, ο έρωτας, οι παντόφλες; Τρελαίνομαι με την παντόφλα», είπε η Βάνα Μπάρμπα.

Ενώ παραδέχτηκε: «Σε μερικούς από τους συντρόφους μου, νομίζω πως δεν τους άξιζα, ήταν πιο καλοί από εμένα, ήταν πιο σπουδαίοι άνθρωποι από εμένα. Εγώ μπορεί να είχα την ομορφιά και τα νιάτα, αλλά δεν ήμουν στο ίδιο επίπεδο που ήταν αυτοί».

Βάνα Μπάρμπα – Στο Ημεροβίγλι με τον Χρήστο Κυριαζή

«Για μένα ο Χρήστος Κυριαζής έχει γράψει το “Έχω Κλάψει”, ήταν τόσο μπροστά αυτός ο σπουδαίος συνθέτης», ανέφερε αρχικά, ενώ σε ερώτηση για το εάν υπήρξε πραγματικά ερωτευμένη με τον Χρήστο Κυριαζή, η Βάνα Μπάρμπα απάντησε: «Ήμουν ένα κοριτσάκι λίγο χαζούλικο, μικρό που δεν μπορούσα να τον καταλάβω τον Χρήστο», ανέφερε η Βάνα Μπάρμπα για τη σχέση της με τον Χρήστο Κυριαζή.

Και πρόσθεσε: «Πηγαίναμε μαζί Σαντορίνη και ανέβαινε πάνω στη σκεπή στο Ημεροβίγλι εκεί που έγραψε και το τραγούδι, κι εγώ έλεγα… Τι κάνει τώρα πάνω στην σκεπή της εκκλησιάς; Και έπαιρνε ένα χαρτί και ένα στυλό και έγραφε μέχρι το ξημέρωμα. Έλεγα πως είναι τρελός, δεν μπορούσα να καταλάβω τότε. Κάποιοι άνθρωποι δεν μου άξιζαν, από την άποψη ότι ήμουν μικρή και ανώριμη. Μου έμαθε πολλά… Μου έμαθε ότι τα μεγάλα πράγματα γίνονται από καρδιά, δεν γίνονται μόνο από νου. Όπως λέει και ο Καζαντζάκης: Ο νους βολεύεται, η καρδιά ποτέ», είπε η Βάνα Μπάρμπα.

 

Read More

And More