Βανέσα Ρεντγκρέιβ – Μιμή Ντενίση: Μαζί στο Μέγαρο Μουσικής για την επίσημη προβολή του “Sea Sorrow”! Φωτογραφίες

Στην Ελλάδα βρίσκεται η διάσημη ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ (Vanessa Redgrave) για την προώθηση του ντοκυμαντέρ της “Sea Sorrow” μέρος του οποίου γυρίστηκε και στην Ελλάδα.

Η διεθνούς φήμης ηθοποιός βρέθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής για τη επίσημη προβολή της ταινίας και στο πλευρό της ήταν και η Μιμή Ντενίση με την οποία έχουν φιλικές σχέσεις. Η Βανέσα που ήρθε πέρσι στην Ελλάδα και παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση της Μιμής “Σμύρνη μου αγαπημένη” επισκέφθηκε μαζί με την Μιμή Ντενίση πολλά από τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών τα οποία και της έκαναν τρομερή εντύπωση. Έτσι αποφάσισε να σκηνοθετήσει την ταινία. Φέτος επέστρεψε στην Ελλάδα για την προώθηση της ταινίας και η Μιμή ήταν στο πλευρό της για να την προλογίσει και φυσικά να συντονίσει τη συζήτηση που ακολούθησε

Δες φωτογραφίες

Η Μιμή Ντενίση με την Βανέσα Ρεντγκρέιβ και τη Ζωζώ Σαπουντζάκη

Από τη μεγάλη βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι κοντινοί άνθρωποι της Μιμής, όπως η μητέρα της και η αδελφή της Σοφία αλλά και ο πρώην σύζυγός της και καλός της φίλος, Σωτήρης Πολύζος

Οι δυο κυρίες μπήκαν στο Μέγαρο Μουσικής πιασμένες χέρι χέρι

Λίγα λόγια για την ταινία της Βανέσα Ρεντγκρέιβ

Από τη διήγηση του Αφγανού Χαμίντι, ο οποίος έφυγε από τη χώρα του μετά τη δολοφονία των γονιών του για να πάει στην Ιταλία, ως τη διάσωση προσφύγων στο Αιγαίο, η ταινία αποτελεί ένα σχόλιο στην προσφυγική κρίση. Ειδική μνεία γίνεται στη στάση των Ελλήνων, οι οποίοι «μας δείχνουν πώς να είμαστε άνθρωποι, πώς να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ωστόσο μας έχει δώσει το πιο σπουδαίο μάθημα, ένα μάθημα ανθρωπιάς», όπως λέει χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ταινίας η σπουδαία Βρετανή ηθοποιός.

Η ταινία, που γυρίστηκε στην Ελλάδα, την Ιταλία, τον Λίβανο, τη Γαλλία και τη Βρετανία, συνδέει το παρόν με το παρελθόν, υπενθυμίζοντας την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που υπογράφηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1948 για την οποία επισημαίνει η κ. Ρεντγκρέιβ ότι «τη θεωρώ κληρονομιά για όλους μας». Επίσης, η ηθοποιός ανατρέχει στη δική της παιδική ηλικία, τότε που κυριαρχούσαν οι σειρήνες του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και εκείνη χρειάστηκε να εγκαταλείψει το Λονδίνο. (Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Read More

And More