Βασίλειος Κωστέτσος: Επίδειξη μόδας στο Συντάγμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία – «Ένιωσα δέος» λέει στο TLIFE

Επίδειξη μόδας στην πλατεία Συντάγματος με ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα πραγματοποίησε ο Βασίλειος Κωστέτσος το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Απριλίου.

Ο γνωστός σχεδιαστής, ο οποίος μετρά περισσότερα από 30 χρόνια επιτυχιών στον χώρο της μόδας, κατέβασε τα μοντέλα του -γυναίκες και άνδρες- στην «καρδιά» της Αθήνας για την παρουσίαση της νέας συλλογής του, εμπνευσμένη από το supermodel Veruschka (Η συλλογή έχει το ίδιο όνομα).

«Ένιωσα δέος» εξομολογήθηκε στο TLIFE ο Βασίλειος Κωστέτσος, λίγες ώρες μετά το πέρας του show στην πλατεία Συντάγματος.

«Το timing γι’ αυτό το σόου είναι απίστευτο. Ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε, καθώς το όλο concept της επίδειξης ήταν αφιερωμένο στα ‘70s, στα παιδιά των λουλουδιών, στην ελευθερία, στο woodstock το οποίο εξέφραζε εκείνη την εποχή το supermodel Veruschka. Ήθελα να κάνω μία συλλογή που να είναι εμπνευσμένη από εκείνη την εποχή» σημείωσε στο TLIFE ο γνωστός σχεδιαστής και πρόσθεσε, κάνοντας μάλιστα και μια αποκάλυψη για τα μελλοντικά του σχέδια:

«Συνέπεσε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι που πραγματικά με ευαισθητοποίησε. Ήταν κάτι τραγικό αυτό που έβλεπα και συνεχίζω να βλέπω στις ειδήσεις καθώς είμαι και βαθιά πολιτικοποιημένος. Μάλιστα, σκέφτομαι να κατέβω και στις εκλογές, κάτι που θα αποφασίσω οριστικά τους επόμενους μήνες».

Όταν τον ρωτήσαμε για το πώς αισθάνθηκε, που η επίδειξη μόδας έλαβε χώρα στο Σύνταγμα, ο Βασίλειος Κωστέτσος απάντησε: «Το show πραγματοποιήθηκε στην πιο ιστορική πλατεία της Ελλάδας και, παρόλο που έχω κάνει δύο ακόμη επιδείξεις στο Σύνταγμα (η μία στο ξεκίνημα της καριέρας μου το 1986 και η δεύτερη την Πρωτοχρονιά του 1999), αυτή τη φορά όταν βρισκόμουν στα σκαλιά, ένιωσα φοβερό δέος!

Ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το θέμα, ότι μέσα από τη μόδα είμαστε κατά του πολέμου και συμβάλλουμε με τον τρόπο μας υπέρ του μηνύματος της ειρήνης και της ομόνοιας σε όλον τον κόσμο».

Ο κόσμος που βρέθηκε στο σημείο ήταν συγκινημένος και ενθουσιασμένος, όπως υπογράμμισε στο TLIFE. «Αν και έχω ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές στην καριέρα μου, έζησα μοναδικά συναισθήματα. Οι αγκαλιές και τα συγχαρητήρια του κόσμου έδωσαν στην πλατεία Συντάγματος ένα άλλο χρώμα, ένα χρώμα απίστευτο…» δήλωσε, ολοκληρώνοντας ο Βασίλειος Κωστέτσος.

Δες παρακάτω τα στιγμιότυπα που εξασφάλισε ο Πέτρος Χόντος με τον φωτογραφικό φακό του TLIFE:

 

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος για το TLIFE

Read More

And More