Βασιλιάς Κάρολος: Η Κέιτ Μίντλετον, οι καλεσμένοι που τράβηξαν τα βλέμματα και οι φωτογραφίες που θα μείνουν στην ιστορία

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον νέο Βασιλιά και τη νέα Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου το Σάββατου 6/5.

Γαλαζοαίματοι και απλοί άνθρωποι από όλον τον πλανήτη ταξίδεψαν στη βρετανική πρωτεύουσα για να τιμήσουν το βασιλικό ζεύγος, αλλά και να δουν από κοντά το μεγαλύτερο γεγονός του αιώνα.

Ο Βασιλιάς Κάρολος μετά από 70 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, το πρωί του Σαββάτου 6/5 φόρεσε το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, και στέφθηκε βασιλιάς στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ.

Λίγο αργότερα, σε μία πολύ πιο σύντομη τελετή, έγινε η στέψη και της Καμίλα, η οποία φόρεσε το στέμμα της βασίλισσας Μαίρης, το 1911.

Με τη λαμπρή τελετή, το παλάτι του Μπάκιγχαμ επεδίωξε να συμβολίσει τη σταθερότητα του θεσμού, συνδυάζοντας την παράδοση μιας χιλιετίας αλλά και πιο σύγχρονα στοιχεία.

Η στέψη συγκέντρωσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, την τελετή παρακολούθησαν πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ενώ στους δρόμους του Λονδίνου εκτιμάται ότι βρέθηκαν 2 εκατομμύρια άνθρωποι.

Κατά την άφιξή του στο Αββαείο, το βασιλικό ζεύγος συνόδευσαν ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγό του και Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ.

Η εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον στο πλευρό του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον έκανε μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση με πολλούς συμβολισμούς, στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Η 41χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας «έσπασε» τη βασιλική παράδοση, καθώς, αντί για τιάρα, φόρεσε ένα ασορτί Jess Collett x Alexander McQueen Headpiece με τρισδιάστατο κέντημα σε φύλλα.

Σε συγκινητική αφιέρωση προς την αείμνηστη πεθερά της, η Κέιτ Μίντλετον φόρεσε ένα σετ σκουλαρίκια με μαργαριτάρια και διαμάντια, που δόθηκαν στην Νταϊάνα πριν από τον γάμο της με τον Πρίγκιπα Κάρολο το 1981. Τα σκουλαρίκια, κατασκευασμένα από τον Collingwood, σηματοδοτούν μια συγκινητική παράδοση από τη μια Πριγκίπισσα της Ουαλίας στην άλλη.

Τα παιδιά του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον έκλεψαν την παράσταση – Οι viral φωτογραφίες

Αδιαμφισβήτητα τα τρία παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον έκλεψαν την παράσταση!

Ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο βενιαμίν πρίγκιπας Louis έδωσαν το παρών στην τελετή στέψης και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν κάνουν ξανά τον γύρο του διαδικτύου.

Μάλιστα, ο πρωτότοκος γιος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ έπρεπε να είναι δίπλα στον βασιλιά Κάρολο σε πολλά σημεία της στέψης βάσει του πρωτοκόλλου.

Ο πρίγκιπας George που ήταν ντυμένος με μια εντυπωσιακή κόκκινη στολή συνόδευσε τον παππού του στο Αββαείο, ενώ κουβαλούσε και την άκρη κάπα του βασιλιά Καρόλου μέσα στο ναό.

Ο μικρός πρίγκιπας Louis για ακόμα μια φορά, τράβηξε τα φλας των φωτογράφων με τις γκριμάτσες του στην τελετή στέψης του παππού του. Ο μικρούλης απαθανατίστηκε να… χασμουριέται κατά την άφιξή του μαζί με την αδερφή του Charlotte στο Westminster Abbey.

Oι καλεσμένοι που τράβηξαν τα βλέμματα καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν για τη στέψη

H Princess Charlene με τον πρίγκιπα Αλβέρτο 

Η Άννα Μαρία, ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ

Η σούπερ σταρ της ποπ, Κέιτι Πέρι ήταν μεταξύ των πολλών διασημοτήτων που εθεάθησαν να φτάνουν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ το Σάββατο 6 Μαΐου.

Η 38χρονη εθεάθη φορώντας ένα μεγάλο ροζ καπέλο, καθώς μπήκε στο ιστορικό Αββαείο μαζί με τον αρχισυντάκτη της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Έννινφουλ.

Πολλοί θαυμαστές της τραγουδίστριας αναρωτήθηκαν αρχικά γιατί την κάλεσαν στην εκδήλωση, αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η Πέρι θα εμφανιστεί στη συναυλία της στέψης την Κυριακή. Η συναυλία θα περιλαμβάνει διάσημους τραγουδιστές και διασκεδαστές, που θα συγκεντρωθούν για να γιορτάσουν τη στέψη του βασιλιά.

Σε δήλωσή της, η Πέρι εξέφρασε τον ενθουσιασμό της που θα συμμετάσχει στη συναυλία και θα συμβάλει στο να φωτιστεί ακόμη περισσότερο το British Asian Trust’s Children’s Protection Fund. Το έργο του οργανισμού περιλαμβάνει πρωτοβουλίες και συγκέντρωση χρημάτων, με στόχο την εξεύρεση λύσεων για την κακοποίηση παιδιών και το τράφικινγκ.

Ανάμεσα σε αυτούς που ξεχώρισαν επίσης, ήταν και η ηθοποιός Έμμα Τόμσον η οποία δεν δίστασε να κάνει και αστείες γκριμάτσες μπροστά στις κάμερες.

 

Για τον εορτασμό του γεγονότος, μια μουσική υπερπαραγωγή παγκόσμιας κλάσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα 7/5 στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Φωτογραφίες: Reuters

 

 

 

Read More

And More