Βασιλιάς Κάρολος: Η μεταμεσονύχτια πρόβα της στέψης του στους δρόμους του Λονδίνου

Το Σάββατο 6 Μαΐου στο Λονδίνο η τελετή στέψης του βασιλιάς Κάρολος. Η τελετή θα περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιχείρηση στρατιωτικού τελετουργικού εδώ και 70 χρόνια, με περισσότερα από 6.000 μέλη των ενόπλων δυνάμεων από την Βρετανία και χώρες της Κοινοπολιτείας.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής, Live News, o  Κάρολος έχει ζητήσει μια πιο σύντομη και απλή θρησκευτική τελετή που ναι μεν σέβεται το τελετουργικό και την ιερότητα του Αββαείου του Γουέστμινστερ αλλά την έχει προσαρμόσει στα δικά του γούστα όπως ελληνορθόδοξη μουσική αλλά και πολλές σημειολογίες.

Στέψη Βασιλιά Καρόλου – Το τελετουργικό


Το λάδι με το οποίο θα χριστούν ο Βασιλιάς και η βασιλική σύζυγος, το οποίο καθαγιάστηκε στον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ τον Μάρτιο, θα περιέχεται μέσα σε χρυσό δοχείο με τη μορφή αετού και το ασημένιο επίχρυσο κουτάλι στέψης είναι το παλαιότερο αντικείμενο που χρησιμοποιείται στην τελετή.

Το Ξίφος της Εγκόσμιας Δικαιοσύνης, που απεικονίζει τον ρόλο του Μονάρχη ως Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, το Ξίφος της Πνευματικής Δικαιοσύνης είναι σπαθιά που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην στέψη του βασιλιά Καρόλου Α’ το 1626.

Το βασιλικό ζευγάρι θα μεταφέρει η άμαξα που χρησιμοποιήθηκε στο Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας το 2012 από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Η άμαξα είναι καλυμμένη με περισσότερα από 400 φύλλα χρυσού και έχει πάνω της κομμάτια ξύλου από το σκάφος «Μαίρη Ρόουζ», τη ναυαρχίδα του στόλου του βασιλιά Ερρίκου του 8ου που βυθίστηκε το 1545.

Η πρόβα διήρκεσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και τράβηξε τα βλέμματα όσων βρέθηκαν στους δρόμους τα ξημερώματα. Είναι μία από τις πρόβες που γίνονται έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει στην τελετή ενθρόνισης του 41ου Βασιλιά της Βρετανίας.

Δες το παρακάτω βίντεο από το Live News:

Read More

And More