Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση μετά την αποκάλυψη για τη μάχη με τον καρκίνο

Στο Κάστρο του Γουίνδσορ έφτασε, όπως είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει,  ο βασιλιάς Κάρολος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα. 

Ο βασιλιάς Κάρολος έφτασε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στο κάστρο του Γουίνδσορ για να παρακολουθήσει την εορταστική λειτουργία, κάνοντας έτσι την πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση μετά την αποκάλυψη για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο. Σημειώνεται πως η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν θα παρευρεθούν φέτος στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, καθώς και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει διαγνωστεί επίσης με καρκίνο.

Μόλις, ο βασιλιάς Κάρολος έφτασε στην εκκλησία, γύρισε και χαιρέτησε το συγκεντρωμένο πλήθος. Ο ίδιος ήταν ευδιάθετος, χαμογελαστός αν και εμφανώς αδυνατισμένος με κόκκινα μάτια.

Φορώντας ένα σκούρο παλτό και μπλε γραβάτα ο Κάρολος χαμογέλασε και χαιρέτησε το κοινό, που ήταν συγκεντρωμένο έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Ένας από τους παρευρισκόμενους φώναξε «Καλό Πάσχα» με τον βασιλιά να απαντά: «Και σε σένα». 

Ο 75χρονος Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα κάθισαν μακριά από τους υπολοίπους θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προστατεύσουν την υγεία του βασιλιά.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury ξεκίνησε το πασχαλινό κήρυγμά του καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν για την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας και του βασιλιά.

Να θυμίσουμε πως μόλις πριν από λίγα 24ωρα κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο βασιλιά Κάρολος πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και του απομένουν μόλις δύο χρόνια ζωής, ενώ εικάζεται πως η Κέιτ Μίντλετον είναι αντιμέτωπη με καρκίνο του παχέος εντέρου και έχει υποβληθεί σε υστερεκτομή.

Φωτογραφίες: Reuters

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164