Βασιλιάς Κάρολος: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση πριν την ανακοίνωση ότι έχει καρκίνο – Φωτογραφίες

Η είδηση ότι ο Βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο έπεσε σαν κεραυνός στα βρετανικά αλλά και στα διεθνή media, μόλις εννέα μήνες μετά τη στέψη του.

Η ανακοίνωση του Παλατιού ήρθε λίγες μέρες μετά το εξιτήριο του βασιλιά Καρόλου από το νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερτροφία προστάτη.

«Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή, χάρη στην πρόσφατη επέμβαση του στο νοσοκομείο. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατό. Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού, για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο».

Ο 74χρονος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε την τελευταία δημόσια εμφάνισή του την περασμένη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, Καμίλα.

Ο Βασιλιάς Κάρολος έδειχνε ευδιάθετος, χαμογελούσε και χαιρετούσε το πλήθος καθώς περπατούσε προς την εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής για την κυριακάτικη λειτουργία.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα μετέβησαν για την κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία που βρίσκεται στο Σάντρινγκχαμ του Νόρφολκ, όπου τους υποδέχτηκε έξω από την εκκλησία ο αιδεσιμότατος Κάνον Πολ Γουίλιαμς, ο οποίος του έσφιξε θερμά το χέρι και χτύπησε καθησυχαστικά τον βασιλιά.

Φωτογραφίες: Splash/Ideal Image

Read More

And More