Βασιλιάς Κάρολος – Καμίλα: Οι πρώτες φωτογραφίες στο μπαλκόνι μετά τη στέψη – Απών ο πρίγκιπας Χάρι

Ο Κάρολος στέφθηκε σήμερα Σάββατο 6 Μαΐου και επισήμως βασιλιάς, με την Μεγάλη Βρετανία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, να παρακολουθεί σε απευθείας σύνδεση τις ιστορικές αυτές στιγμές που πρόκειται να εκτυλιχθούν.

Ο βασιλιάς Κάρολος μετά από 50 χρόνια στέφθηκε επιτέλους Μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, μετά τον θάνατο της μητέρας του Βασίλισσας Ελισάβετ.

Χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί από χθες στους δρόμους γύρω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να απολαύσουν τις ιστορικές στιγμές, ενώ αμέτρητοι είναι και οι δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο που καταγράφουν τα γεγονότα.

Στις 14.00 ώρα Ελλάδος, ο Κάρολος στέφθηκε και επίσημα βασιλιάς, φορώντας το βαρύ στέμμα του Αγίου Εδουάρδου. Αμέσως μετά τον Κάρολο, σειρά είχε η Καμίλα να στεφθεί βασίλισσα και να παραλάβει το σκήπτρο.

Στο Μπάκιγχαμ επέστρεψαν μετά τη στέψη τους ο βασιλιάς Κάρολος με τη βασίλισσα Καμίλα. Το βασιλικό ζεύγος επέβαινε στη Χρυσή Άμαξα, ενώ συνοδευόταν και από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Στις 16:25 ώρα Ελλάδος, σύσσωμη η βασιλική οικογένεια βγήκε στο μπαλκόνι, χαιρετώντας το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Μπάκιγχαμ.

Μετά την ολοκλήρωση της πομπής, τα στρατεύματα συγκεντρώθηκαν στον κήπο των Ανακτόρων, όπου απηύθυναν χαιρετισμό στον βασιλιά.

Ο Κάρολος καθόταν στη δεξιά πλευρά της άμαξας, ενώ χαιρετούσε τα πλήθη. Μπάντα έπαιζε το «God Save the king» σε ένα σημείο απ’ όπου πέρασε, ουσιαστικά «πνίγοντας» τις φωνές των διαδηλωτών που φώναζαν «Όχι ο βασιλιάς μου».

Η δεύτερη άμαξα μετέφερε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα τρία παιδιά τους.

Η χρυσή άμαξα στην οποία βρισκόταν το βασιλικό ζεύγος, κατασκευάστηκε πριν 261 χρόνια. Έχει βάρος τέσσερις τόνους και μπορεί να κινείται σε ρυθμό περιπάτου. Η συγκεκριμένη άμαξα έχει χρησιμοποιηθεί σε κάθε στέψη από το 1831 και χρειάζεται οκτώ άλογα Windsor Grey για να τη σύρουν.

Ο πρίγκιπας Χάρι, όπως αναμενόταν, δεν βρισκόταν στο μπαλόνι του Μπάκιγχαμ μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, ενώ απών ήταν και ο πρίγκιπας Άντριου.

Φωτογραφίες: Reuters

 

 

 

Read More

And More