Βασιλιάς Κάρολος: Τι είπε στο πρώτο διάγγελμα μετά την αποκάλυψη ότι η Κέιτ Μίντλετον έχει καρκίνο

Στο πρώτο διάγγελμα μετά την αποκάλυψη ότι η Κέιτ Μίντλετον διαγνώστηκε με καρκίνο, ο Βασιλιάς Κάρολος που δίνει και ο ίδιος μάχη, έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα.

Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε ότι συνεχίζει να υπηρετεί το έθνος με «όλη μου την καρδιά» σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα μετά τη διάγνωση του καρκίνου του ίδιου και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, ενόψει του Πάσχα.

Το βιντεοσκοπημένο ηχητικό μήνυμα μεταδόθηκε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 28 Μαρτίου για το Καθολικό Πάσχα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ ενόψει του Πάσχα.

Ο βασιλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο, μίλησε για την «ιδιαίτερη προσευχή» του αυτό το Πάσχα και εξέφρασε τη «μεγάλη του λύπη» που δεν μπόρεσε να παραστεί στη λειτουργία.

«Το Royal Maundy Service έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», είπε, μετά από μια ανάγνωση της Βίβλου στο σημείο όπου ο Ιησούς έπλυνε τα πόδια των μαθητών του. Είπε ότι ο στίχος, από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, «έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, που γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και, προς μεγάλη τους έκπληξη, τους έπλυνε τα κουρασμένα πόδια τους».

Ο μονάρχης είπε ότι με την πράξη αυτή, ο Ιησούς έδωσε «ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον» – και πως ως έθνος «χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ειδικά σε στιγμές ανάγκης».

Ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος ανέβηκε στον θρόνο πριν από 18 μήνες, δήλωσε ότι του θύμισε την υπόσχεση που έδωσε όταν στέφθηκε βασιλιάς να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χριστού – «όχι για να υπηρετείται, αλλά για να υπηρετεί». 

«Αυτό προσπαθούσα πάντα να κάνω και συνεχίζω να κάνω με όλη μου την καρδιά», είπε.

«Είναι η ιδιαίτερη προσευχή μου σήμερα ώστε το παράδειγμα του Κυρίου μας να συνεχίσει να μας εμπνέει και να ενισχύει όλες τις κοινότητές μας» και πρόσθεσε: «Ο Θεός να σας ευλογήσει όλους αυτό το Πάσχα».

Ο μονάρχης – ο οποίος έχει αποσυρθεί από τα μεγάλης κλίμακας δημόσια καθήκοντα, ενώ υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο – κάθεται στο γραφείο του στην αίθουσα του 18ου αιώνα του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου προς το έθνος βιντεοσκοπήθηκε στα μέσα Μαρτίου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με το Skynews. 

Ο βασιλιάς Κάρολος θα δώσει το παρών στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ την Κυριακή (31.03.2024) μαζί με την Καμίλα και τα λοιπά υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο Γουίλιαμ, η Κέιτ και τα τρία τους παιδιά επέλεξαν να γιορτάσουν σε κλειστό κύκλο τις πασχαλινές διακοπές με αφορμή την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας της Ουαλίας που υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Πληροφορίες από Skynews

Φωτογραφία: Reuters

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164