Βασιλική Τρουφάκου: Η »Μυρτώ» από το Κάτω Παρτάλι μιλάει για την επιτυχία της σειράς και τον έρωτα!

Βασιλική Τρουφάκου: Η »Μυρτώ» από το Κάτω Παρτάλι μιλάει για την επιτυχία της σειράς και τον έρωτα! | tlife.gr

Μέχρι τώρα έκανε μόνο θέατρο και την ήξεραν κυρίως οι θεατρόφιλοι, οι θεατρικοί παραγωγοί, οι σκηνοθέτες. Σήμερα, πρωταγωνιστεί στην πιο εμπορική σειρά της φετινής σεζόν, υποδύεται τη «Μυρτώ», την τηλεοπτική σύντροφο του Γιάννη Τσιμιτσέλη και κάνει μεγάλη επιτυχία. Η Βασιλική συστήνεται στο«Down Town» Κύπρου και μιλάει στον Αλέξανδρο Πρίφτη για τη ζωή της, τα παιδικά της χρόνια, το «Κάτω Παρτάλι», τις οικονομικές της απολαβές, τους έρωτες που ζει και τις δύσκολες στιγμές της.

Για πες, τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια του «Κάτω Παρτάλι»;
Θα δείτε μία συνάντηση που θα ανατρέψει πολλά. Για πρώτη φορά, η Μυρτώ θα συναντηθεί με τον Βλάσση, τον τύπο από το χωριό που είναι ερωτευμένος μαζί της, και θα της μιλήσει για πολλά πράγματα. Ακόμα θα δείτε όλα αυτά που θα πάθουν οι τρεις -ο Μανώλης, η Βίβιαν και ο Τσιμιτσέλης- στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν στο «Κάτω Παρτάλι». Έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής, αλλά θα συμβούν αρκετά ακόμα… (γελάει).

Αλήθεια, πιστεύεις ότι είναι άδικο για κάποιον που είναι χρόνια στο θέατρο, να αναγνωρίζεται ξαφνικά από το ευρύ κοινό μέσα από την επιτυχία ενός σίριαλ, μέσα σε 6 επεισόδια;
Κοίτα, άδικο δεν είναι, γιατί δεν ξέρω τι προσδοκίες έχει ο οποιοσδήποτε ηθοποιός από αυτό το επάγγελμα. Ξέρεις, υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που τους αρέσει να παραμένουν «αθόρυβοι», να μην ακούγεται το όνομά τους και να δουλεύουν πιστά στο θέατρο. Άλλοι λατρεύουν την τηλεόραση και άλλοι προσπαθούν, όσο γίνεται, να τα συνδυάσουν με έναν τρόπο. Προσωπικά αγαπώ πάρα πολύ το θέατρο, από εκεί ξεκίνησα, και τώρα με τη σειρά περνάω υπέροχα. Είναι μία έντονη εμπειρία που φροντίζω να τη ζω στο έπακρο. Την τηλεόραση την είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, δεν την προσδοκούσα, αλλά δεν το απέκλεια κιόλας.

Δυσκολεύτηκες καθόλου οικονομικά στη ζωή σου;
Ουουου, πάρα πολύ! Ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι. Το επάγγελμά μας είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να είσαι πολύ οργανωμένος και προσεκτικός. Και ως ένα βαθμό είμαι, αλλιώς δεν θα έβγαινα, θα είχα πρόβλημα.

Πού μεγάλωσες;
Είμαι παιδί της πόλης, γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Σμύρνη.

Οι γονείς σου ήταν αυστηροί μαζί σου;
Όχι ιδιαίτερα. Μόνο στην εφηβεία μου έφαγαν μία φρίκη κι άρχιζαν να με πιέζουν να ρίξω όλη μου την προσοχή στο σχολείο.

Δώσε μου μία εικόνα από την παιδική σου ηλικία…

Ήμουν ένα πρόσχαρο και ευγενικό παιδάκι που, κάθε λίγο, πάθαινε κρίση άσθματος και έμενε στο κρεβάτι για ένα διάστημα. Αυτό με τρέλαινε! Ήθελα να βγω, να παίξω και δεν γινόταν. Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, ήμουν μέσα στα νεύρα, όταν με έπιαναν αυτές οι κρίσεις. Επίσης, ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, όχι φυτό, αλλά καλή στην τάξη μου. Γενικά, δεν ταλαιπώρησα τους δικούς μου.

Έχεις να θυμάσαι πολλούς εφηβικούς έρωτες;

Πολλούς, άκου τώρα… Πού να βρω χρόνο; Έχω να θυμάμαι όμορφες στιγμές. Όχι πολλές, αλλά όμορφες.

Ήσουν ντροπαλή με τα αγόρια;
Ναι, αλλά προσπαθούσα να μην το δείχνω. Όσο μεγαλώνω, διαπιστώνω ότι, τελικά, ήμουν πάρα πολύ πιο ντροπαλό κοριτσάκι, απ’ όσο φαινόταν.

Σήμερα έχεις αποτινάξει αυτές τις συστολές;
Ως ένα βαθμό, ναι. Από την άλλη, επειδή είμαι ηθοποιός, έμαθα να ξεπερνάω τις ντροπές μου. Η δουλειά αυτή σε εκπαιδεύει, όχι ως προς την ντροπή, αλλά ως προς την έκθεση. Αν φοβάσαι να εκτεθείς, αναγκαστικά θα κληθείς να το αντιμετωπίσεις. Αν ανοίξεις την ψυχή σου και είσαι αληθινός, δεν έχεις να χάσεις κάτι, οπότε γιατί να φοβάσαι;

Ακόμη και με τα συναισθήματά σου ήσουν ντροπαλή; Φοβήθηκες ποτέ μην τα εκθέσεις;
Αυτός είναι ένας φόβος που φεύγει και έρχεται ανάλογα με τη φάση που είσαι. Ναι, στα πρώτα χρόνια, μετά την εφηβεία μου, υπήρξε μία μεγάλη ανακατάταξη. Επαναπροσδιόρισα πολλά πράγματα. Δεν ήξερα τι ήθελα, πώς το ήθελα. Ήταν ένα σοκ για μένα η εφηβεία μου.

Έχεις ταλαιπωρηθεί από τους έρωτες;

Όλοι μας. Κάποιοι έρωτες μάς βασανίζουν και κάποιοι όχι. Ο έρωτας είναι ένα δώρο που σε οδηγεί σε πολλούς δρόμους. Έχω ζήσει την μαυρίλα του έρωτα, αλλά και τον καθαρό ουρανό. Έχω πάρει μεγάλη χαρά από τον έρωτα, γιατί υπήρξα τυχερή και συναντήθηκα με καλούς ανθρώπους. Οπωσδήποτε, όμως, έζησα και δύσκολες στιγμές. Έχω υπάρξει σε σχέση που ένιωθα μόνη μου. Είναι δύσκολο να ζεις τη μοναξιά στον έρωτα.

Διάβασε περισσότερα στο Down Town Κύπρου

READ more