Βασιλική Τρουφάκου – Ορφέας Αυγουστίδης: Το νέο κινηματογραφικό ζευγάρι

Στη νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη θα απολαμβάνουμε από σήμερα, που κυκλοφορεί επίσημα στις αίθουσες από τη Feelgood, την Βασιλική Τρουφάκου και τον Ορφέα Αυγουστίδη.Ο γνωστός σκηνοθέτης έκανε τους δύο ταλαντούχους ηθοποιούς το νέο κινηματογραφικό ζευγάρι σε μία ταινία που αναμένεται να μας συγκινήσει αλλά και να μας κάνει να γελάσουμε.

Εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ – Σλάβια Πράγας του 1968 και, 50 χρόνια μετά, επιστρατεύει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

Η Βασιλική Τρουφάκου εμφανίζεται στο “1968” ως μία ερωτευμένη κοπέλα που καρδιοχτυπά για τον αγώνα, αλλά περισσότερο για τον επικείμενο γάμο με τον άντρα που αγαπά. Ο μελλοντικός γαμπρός, που υποδύεται ο Ορφέας Αυγουστίδης, βρίσκεται σε απόγνωση κάθε φορά που η ελληνική ομάδα σκοράρει, αφού είχε υποσχεθεί γάμο στην αρραβωνιαστικιά του, αν η ΑΕΚ κέρδιζε το Κύπελλο.

«Όλη αυτή η εποχή, η Ελλάδα του ’68, ξεδιπλώνεται με φόντο μια σημαντική για τους Έλληνες στιγμή. Ο θεατής θα δει μία ακόμα αφήγηση με ιδιαίτερη ευαισθησία της εποχής εκείνης. Θα πάρει μαζί του μια τρυφερή καταγραφή της εποχής. Η ταινία είναι για μία στιγμή που η Ελλάδα ζει το όνειρο», δηλώνει η Βασιλική Τρουφάκου για την ταινία.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης με τη σειρά του υποστηρίζει: «Η ταινία είναι συγκινητική ήδη από το σενάριο. Έχει να κάνει με ένα τεράστιο κομμάτι της ιστορίας μας, πώς ξεκίνησε αυτή η ένωση, πώς κατέληξε ελληνική».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης

Συντελεστές:Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Βούρος, Ορφέας Αυγουστίδης, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, Αντώνης Αντωνίου, Ερρίκος Λίτσης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Σουξές, Αλέξανδρος Αμερικάνος, Αλέξανδρος Μούκανος, Μαρία Αντουλινάκη, Γιώργος Βουρδαμής

Παραγωγή: AEK BC & Mάκης Αγγελόπουλος

Σε συμπαραγωγή με την: Όνιον Φιλμς E.E.

Εκτέλεση Παραγωγής: Viewmaster Films

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More