Βασιλική Τρουφάκου στο TLIFE: “Ακόμα την αντιμετωπίζω ως κάτι καινούργιο την τηλεόραση”

Από μικρή μου άρεσε. Ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα”, εξομολογείται στο TLIFE η Βασιλική Τρουφάκου για την ενασχόλησή της με την υποκριτική. Η πορεία της μετά πολλές συνεργασίες αλλά ο κόσμος την γνώρισε περισσότερο από το “Κάτω παρτάλι” και τα τελευταία δύο χρόνια μέσα από την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 Daddy Cool.

Η ίδια απολαμβάνει κάθε στιγμή στα γυρίσματα της σειράς και κάθε μέρα συμβαίνει κάτι αστείο. Νιώθει χαρούμενη που συμμετέχει και όταν δέχτηκε την πρόταση απλά δεν γινόταν να πει όχι. Για ποιο λόγο; “Εξαιρετική ομάδα. Ο Νίκος Ζαπατίνας, η Τίνα Καμπίτση, οι ηθοποιοί, ο ρόλος. Είπα “ναι” για όλους τους λόγους. Είναι η πρόταση που σου την κάνουν και λες: ε, ναι!”

Κάθε ρόλος στη σειρά είναι ιδιαίτερος και δίνει διαφορετικά μηνύματα. Ο δικός σας, τι πιστεύετε ότι περνάει στον κόσμο;
Είναι ένας χαρακτήρας με πολύ Φωτεινή ψυχή. Ευχαριστώ την Τίνα που μου έχει γράψει ένα τόσο πολύ ωραίο χαρακτήρα. Είναι άνθρωπος πολύ ανοιχτόκαρδος, πολύ γενναιόδωρος κι αυτό που λέμε ένας “πλούσιος” άνθρωπος. Ψυχικά και κυριολεκτικά καθώς είναι ευκατάστατη και με τέτοια προσωπική ιστορία. Καλή παρέα, καλή φίλη. Πολλά. Την έχει γράψει και την έχει αγαπήσει πολύ νομίζω.

Φαντάζομαι κι εσείς με τη σειρά σας.
Φυσικά! Είναι πολύ ωραίο να παίζεις ένα τέτοιο ρόλο. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δουλειά μου στην τηλεόραση, πέρα από κάποια μικρή συμμετοχή. Ακόμα την αντιμετωπίζω ως κάτι καινούργιο την τηλεόραση. Τώρα μπορώ να πω ότι πιο πολύ έχω καταλάβει κι έχω ευχαριστηθεί. Τώρα, σιγά σιγά.

Νιώθετε δηλαδή πιο οικεία στο θέατρο;
Έχω εξασκηθεί πιο πολύ, πιο πολύ καιρό εκεί. Ως εκ τούτου, επειδή είναι πρακτικό το επάγγελμα, είναι με τα χιλιόμετρα που γράφεις και τις εμπειρίες που αποκομίζεις.

Θέλετε να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες στην τηλεόραση και να γίνονται περισσότερα σίριαλ;
Ποιος δεν το θέλει; Ποιος που έχει καρδιά δεν το θέλει αυτό;

Βλέπουμε ότι το κοινό τις αγαπάει τις σειρές. Η δική σας είναι μία από τις λίγες που προβλήθηκαν στην ελληνική τηλεόραση και έχει ξεχωρίσει και μάλιστα πήγε και δεύτερη χρονιά. Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι έχει κερδίσει τον κόσμο στο Daddy cool;
Πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό ο κόσμος να θέλει να δει πρόσωπα με τα οποία συνδέεται, να μιλάνε την γλώσσα του και έχουν να πουν ιστορίες από τη ζωή του. Αυτό ακριβώς έχει. Είναι ένα ελληνικό σίριαλ. Δεν είναι φορμάτ, είναι ελληνική μυθοπλασία. Είναι ένα ελληνικό τοπίο: βλέπουμε την Ακρόπολη πολύ συχνά γιατί είμαστε δίπλα της με τα γυρίσματα. Οπότε νομίζω νιώθει οικεία ο κόσμος. Και πολύ καλοί ηθοποιοί, βέβαια, που είναι πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικό να δίνουν προσοχή. Αυτό χρειάζεται η τηλεόραση, να δίνουν προσοχή στους ηθοποιούς αλλά και στο δημιουργικό team. Υπάρχει τρόπος. Η τηλεόραση σε όλο τον κόσμο ανθίζει, δεν μπορεί η δική μας να είναι σκουπιδότοπος. Η τηλεόραση είναι ένα πολύ μαγικό μέσο. Πατάς ένα κουμπί και κυριολεκτικά, βγαίνει μια φωνή (γέλια).

Η κρίση είναι απλά άλλοθι για να μη γίνονται καλές παραγωγές;
Αντικειμενικό είναι η κρίση. Είναι αντικειμενικό ότι δεν υπάρχουν χρήματα αλλά πρέπει να δίνεται προσοχή. Ο Θανάσης, ο Λευτέρης, η Ιωάννα είναι καλοί ηθοποιοί. Θέλει ο άλλος να τους δει, βλέπει κάτι αληθινό.

Την ανάγκη αυτή την αντιλαμβάνεστε και από την άμεση επαφής σας με τον κόσμο; Φαντάζομαι ότι και μετά την συμμετοχή σας στο “Κάτω Παρτάλι σας σταματούν στο δρόμο.
Κι από αυτό αλλά! Το “Παρτάλι” έγινε σε μία εποχή που δεν υπήρχε καθόλου μυθοπλασία στην ελληνική τηλεόραση. Οπότε, ναι, ο κόσμος θέλει. Όπως είναι φυσιολογικό, όπως σε κάθε χώρα.

Θεωρείτε ότι η τηλεόραση αποτελεί “διαβατήριο” για έναν ηθοποιό;
Θεωρώ γενικά ότι η τηλεόραση είναι πολύ ωραίο μέσο. Αυτό πιστεύω. Αρκεί να υπάρχει ένα μίνιμουμ φροντίδας. Από ένα σημείο και μετά μπορεί να γίνει θρίλερ. Αν δεν υπάρχει τίποτα από συνθήκες, οι παραγωγές είναι χάλια και πάνε όλα λάθος μπορεί να εκτεθείς και πολύ αλλά θεωρώ ότι είναι πού ωραίο μέσο. Αν γίνονται εξαιρετικές δουλειές, όπως φαίνεται πια.

Εσάς, σας άνοιξε παραπάνω πόρτες η τηλεοπτική σας συμμετοχή;
Ίσως. Μάλλον.

Θεατρικά ετοιμάζεστε για τον “Μισάνθρωπο”.
Αυτό είναι σε ένα χρόνο από τώρα. Ο “Μισάνθρωπος” του Μολιέρου σε σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη. Υπάρχουν και κάποια άλλα ενδιάμεσα αλλά αυτό έτυχε να ανακοινωθεί ήδη.

Πέρα από την υποκριτική, έχετε σκεφτεί τον εαυτό σας να κάνει κάτι άλλο;
Συχνά το σκέφτεται αυτό ένας ηθοποιός (γέλια).

Λόγω της κρίσης;
Λόγω της κρίσης, λόγω των δυσκολιών. Το να είσαι ηθοποιός είναι δύσκολο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Τώρα να είσαι και στην Ελλάδα του 2017, φαντάσου πόσο πολλαπλασιάζεται αυτή η δυσκολία. Ναι, είναι κάτι που το σκέφτομαι.

Για κάτι εντελώς διαφορετικό από το χώρο σας;
Δεν το έχω σκεφτεί τόσο πολύ. Για να είμαστε ειλικρινείς, πάνε καλά τα πράγματα για μένα. Είμαι ένας άνθρωπος που έτσι κι αλλιώς έχω διάφορα ενδιαφέροντα και διάφορα πράγματα που μου αρέσουν και αγαπώ. Αναγνωρίζω όμως τον εαυτό μου σαν ηθοποιό, αναγνωρίζω τους ηθοποιούς ως συναδέλφους μου. Ξέρω ότι είμαι ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει μέσα σε αυτό και μου αρέσει αυτό.

Θα κάνατε προσπάθεια για καριέρα στο εξωτερικό;
Δεν μπορώ να πω ότι το σκέφτομαι αλλά πια υπάρχουν γκλόμπαλ, παγκόσμιες πλατφόρμες. Μπορείς να κάνεις πράγματα. Υπάρχει η δυνατότητα.

Θα σας ενδιέφερε μία ταινία στο εξωτερικό;
Ξέρεις κάποιον που δεν θα τον ενδιέφερε; (γέλια)

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More