Βασίλης Κικίλιας: Η ανάρτηση για τη Φώφη Γεννηματά δύο χρόνια από τον θάνατό της – «Γενναίος χαρακτήρας»

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα 25 Οκτωβρίου 2023 από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, της γνωστής πολιτικού που έχασε τη μάχη της με τον καρκίνο.

Ο Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τη σημερινή ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, έκανε σχετική ανάρτηση στα social media αφιερωμένη στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. 

«Συμπληρώνονται σήμερα 2 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά. Είχα την τιμή να τη γνωρίσω από κοντά και να εκτιμήσω την αξιοπρέπειά της και την ακεραιότητα της. Ένας άνθρωπος με περισσή ευγένεια με δυναμισμό και με γενναίο χαρακτήρα.

Σήμερα παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού ο Πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώφη Γεννηματά» επεκτείνεται και στις γυναίκες 45-74 ετών, από 50 έως 69 που ήταν μέχρι τώρα.

Πάνω από 300.000 γυναίκες έχουν κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας, της δωρεάν μαγνητικής μαστογραφίας και έχουν ήδη εντοπιστεί πάνω από 15.000 περιστατικά καρκίνου του μαστού, τα πιο πολλά πρώιμα και με πολύ καλή πρόγνωση ως προς τη θεραπεία τους. Νιώθω περήφανος που ως Υπουργός Υγείας έβαλα το δικό μου λιθαράκι για αυτό το σπουδαίο κοινωνικό πρόγραμμα. Η έγκαιρη πρόληψη, ανίχνευση και διάγνωση σώζει ζωές», έγραψε στα social media ο Βασίλης Κικίλιας.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Kikilias (@vkikilias)

Read More

And More