Βασίλης Κικίλιας: Η φωτογραφία από την περίοδο που έπαιζε μπάσκετ και το “αντίο” στον Ντούσαν Ίβκοβιτς

Θλίψη σκόρπισε στον μπασκετικό κόσμο η είδηση θανάτου του Ντούσαν Ίβκοβιτς ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. Πιο αναλυτικά ο Σέρβος προπονητής – θρύλος του μπάσκετ πέθανε το πρωί της Πέμπτης, στις 6:50, σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου, έχοντας υγρό στον πνεύμονα (τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του).

Η είδηση του θανάτου του όπως ήταν φυσικό προκάλεσε τη θλίψη και του Βασίλη Κικίλια που είχε την τύχει όντας παίκτης του μπάσκετ να δουλέψει με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και να αναπτύξουν μια σπουδαία σχέση. Για τον λόγο αυτό ο Υπουργός Τουρισμού θέλησε να τον αποχαιρετήσει μέσω μιας ιδιαίτερα συγκινητικής φωτογραφίας που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο instagram στην λεζάντα της οποίας έγραψε:

“Υπάρχουν άνθρωποι που διαμορφώνουν την προσωπικότητα σου και παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σου. Τέτοιος ήταν για μένα ο Ντούντα. Με βάφτισε «Κικι» στον Πανιώνιο και «Γιατρέ» στην μπασκετική ΑΕΚ. Πανηγυρίσαμε μαζί το Ευρωπαϊκό κύπελλο Σαπόρτα και δύο κύπελλα Ελλάδος με την ΑΕΚ αλλά κυρίως χιλιάδες μπασκετικές στιγμές, χαρές και λύπες. Ήταν σκληρός μαζί μου αλλά δίκαιος, με έμαθε να σέβομαι τον εαυτό μου και να διεκδικώ με περηφάνια ότι μου αξίζει. Κυρίως όμως να συνεργάζομαι με τους συμπαίκτες μου, να σέβομαι τις διαφορετικές προσωπικότητες τους, να τους στηρίζω, να τους βοηθώ. Με πίστεψε ο Ντούντα μπασκετικά αλλά με συμβούλευε πάντα, για τη ζωή, την ιατρική , την πολιτική. Δάσκαλε σε ευχαριστώ! Καλό ταξίδι”.

Read More

And More