Βασίλης Λυριτζής: Η αναφορά στη σύζυγο και τα παιδιά του σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του

Θρήνος στο δημοσιογραφικό κόσμο από την είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή μόλις στα 61του χρόνια. Ο γνωστός δημοσιογράφος έφυγε τα ξημερώματα της Τρίτης, μετά από μάχη με τον καρκίνο και την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του μετέδωσε στον ΣΚΑΪ  ο κουμπάρος του, φίλος του και συνεργάτης του επί χρόνια Δημήτρης Οικονόμου.

Ο δημοσιογράφος σε μια από τις σπάνιες συνεντεύεξεις του το 2017 μετά την αποχώρησή του από τον ΣΚΑΪ μίλησε στην εφημερίδα Real για την απόφασή του αλλά και για την επί 25 χρόνια σύζυγό του και τα δυο του παιδιά την Μαριλένα και τον Δημήτρη

Είστε παντρεμένος με δύο παιδιά. Πώς άκουσαν αυτή την αλλαγή στην επαγγελματική σας ζωή;

Η κόρη μου η Μαριλένα είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Πάντειο, ο γιος μου ο Δημήτρης μαθητής στην Α’ Λυκείου και η γυναίκα μου εκπαιδευτικός. Με τη γυναίκα μου είμαστε 24 χρόνια μαζί. Το συζητήσαμε κι εκεί που καταλήξαμε είναι στο «εσύ ξέρεις καλύτερα τον χώρο, τι είναι για σένα καλό, πώς αισθάνεσαι εσύ καλά». Γιατί αν δεν Περνάω καλά, δεν αποδίδω και στη δουλειά μου»

Είστε πρωινός τύπος τελικά;

Κοίτα ένα περίεργο πράγμα, είμαι νυχτερινός κατά βάση… Ξενύχτης! Δεν μπορώ να κοιμηθώ εννιά και δέκα το βράδυ. Και ως μαθητής διάβαζα βράδυ και μετά ξενυχτούσα. Δημοσιογράφος γίνεσαι για να ξενυχτάς και για να μην ξυπνάς πρωί, αλλά εμένα μου έλαχε να ξυπνάω πρωί. Το μεσημέρι πάντα έχει λίγη ξεκούραση, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά αν θες να είσαι ενεργός και την υπόλοιπη ημέρα, γιατί με το πρωινό ξύπνημα. Το απόγευμα κουτουλάς.

Γιατί φύγατε από τον ΣΚΑΪ;

Γιατί διαφωνήσαμε. Αυτά συμβαίνουν στα επαγγελματικά. Αν και εγώ δεν είμαι πολύ των μετακινήσεων. Κάθισα 8 χρόνια στον ΣΚΑΪ.

Ήσασταν για δέκα χρόνια «αντίπαλοι» με τον Δημήτρη Καμπουράκη. Εσείς στην ΕΡΤ και εκείνος στο MEGA. Είχατε αντιπαλότητα;

Όχι ποτέ! Είμαστε μάλλον υπέρ του συναγωνισμού και της άνεσης στη δουλειά.

Είστε και οι δυο εκρηκτικές προσωπικότητες…

Μπορεί να μαλώσουμε. Είναι ωραίο πράγμα η διαφωνία. Όταν συζητάμε στις παρέες μας, συμφωνούμε όλοι; Γιατί στα media πρέπει να υπάρχει μια άποψη; Σε τι βοηθάει αυτό; Γιατί η κριτική πρέπει να μετατρέπεται σε πολεμική; Και γιατί να εντάσσεται κάθε φορά (θες – δεν θες) σε κάποιο πολιτικό σχέδιο; Η κριτική στα πεπραγμένα της εξουσίας είναι υποχρέωση του δημοσιογράφου, της κάθε εξουσίας, όχι μόνο της κυβερνητικής…

Με τον Δημήτρη Οικονόμου μιλάτε;

Ναι, για όνομα του Θεού! Η επαγγελματική δεν χαλάει την ανθρώπινη σχέση. Με τον Δημήτρη ήμασταν και φίλοι πριν από τη συνεργασία μας.

Read More

And More