Βασίλης Ζούλιας: Εξηγεί γιατί τα “έχει βάλει” με τον Αλέξη Τσίπρα και προτείνει Έλληνες σχεδιαστές στην Μπέττυ Μπαζιάνα!

Μια συνέντευξη χωρίς φόβο και πάθος έδωσε στη Freddo και στη Σάσα Σταμάτη, ο Βασίλης Ζούλιας. Ο γνωστός σχεδιαστής επιχειρηματίας και πολιτικοποιημένος, εξήγησε γιατί τα έχει βάλει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και πρότεινε στην Μπέττυ Μπαζιάνα, να επιλέγει Έλληνες σχεδιαστές για το ντύσιμό της.

Πριν από λίγο καιρό έκανες μια ανάρτηση στο facebook όπου τα «έχωνες» στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι σ’ έχει ενοχλήσει;
Πηγαίναμε μια χαρά μέχρι που αποφάσισαν να μη βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πάνω που είχαμε ανασάνει, η όλη πολιτική κατάσταση έφερε την αγορά σε άσχημη θέση. Εγώ τότε μίλαγα μ’ όλα τα επαγγέλματα και στον χώρο μου και εκτός και νιώθαμε ότι πηγαίναμε λίγο καλύτερα.

Τώρα τι έχει συμβεί;
Είμαστε σε capital controls, ούτε στον πόλεμο του ’40 το είχαμε αυτό. Κάποιος που έχει μια επιχείρηση σήμερα μπορεί να «τραβήξει» 420 ευρώ μετρητά και αν μπορεί, γιατί ενδεχομένως να έχει δεσμευμένους λογαριασμούς από ΙΚΑ, εφορία κτλ. Από θαύμα έχουν καταφέρει και έχουν μείνει κάποιες επιχειρήσεις ανοιχτές. Εγώ προσωπικά από θαύμα έχω κρατήσει την επιχείρησή μου. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι έχουμε πλέον συνηθίσει να ζούμε με capital controls. Δεν ήταν ανάγκη να γίνει αυτό για να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα λεφτά. Ασε που όλοι έχουν βρει την «καραμέλα» των capital controls και λένε «δεν έχω». Εγώ ήμουν απ’ αυτούς μέχρι πρόσφατα που είχα δεσμευμένους λογαριασμούς και δεν μπορούσα να κάνω καμία κίνηση! Εμεινα ανοιχτός από την. αγάπη των πελατισσών μου.

Τι πήγε λάθος πιστεύεις;
Εγιναν όλα λάθος. Μπήκαν οι λάθος άνθρωποι στις λάθος θέσεις και τους πιστέψαμε και τους υποστηρίξαμε, εγώ μ’ όλη μου την καρδιά. Οταν το προσωπικό μου έλεγε «θα ψηφίσουμε όλοι Τσίπρα», τους έλεγα: «Είστε με τα καλά σας;». Σήμερα οι ίδιοι υπάλληλοι τραβούν τα μαλλιά τους και μου λένε ότι είναι απογοητευμένοι και προδομένοι από την κατάσταση αυτή. Τα «όχι» έγιναν «ναι». Δίχασε μια ολόκληρη χώρα, παραλίγο να είχαμε εμφύλιο. Είχαμε πορείες με. Ralph Lauren και πορείες με ταγάρι!

Read More

And More