Βασίλισσα Ελισάβετ: Αλλάζει ο τίτλος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλεντον μετά τον θάνατό της

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Η μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας έφυγε από τη ζωή στα 96 της χρόνια, με τον Κάρολο να γίνεται βασιλιάς.

«Η βασίλισσα απεβίωσε εν ειρήνη στο Μπαλμόραλ σήμερα το απόγευμα», αναφέρει η ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Σύσσωμη η οικογένεια της βασίλισσας Ελισάβετ είχε σπεύσει από νωρίς στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, μετά τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.

Όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο, σε δέκα ημέρες θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, θα ακολουθήσουν πολλές αλλαγές στη βασιλική οικογένεια και μία από αυτές αφορά τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την σύζυγό του, Κέιτ Μίντλεντον.

Ο λογαριασμός τους στο Twitter αντικατοπτρίζει ήδη την αλλαγή στη βασιλική δομή. Το ζευγάρι θα είναι πλέον γνωστό ως Δούκας και Δούκισσα της Κορνουάλης και του Κέιμπριτζ, «κληρονομώντας» τον τίτλο που κατείχε προηγουμένως η Καμίλα σύμφωνα με το metro.co.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε την αλλαγή, μετά την είδηση ότι ο νέος βασιλιάς -πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας- θα είναι πλέον γνωστός ως Κάρολος Γ’.

Η Καμίλα, επίσημα η Δούκισσα της Κορνουάλης, θα είναι πλέον γνωστή ως Queen Consort (βασίλισσα σύζυγος). Σύμφωνα με το βρετανικό σύνταγμα, το στέμμα περνά αμέσως στον κληρονόμο χωρίς καμία καθυστέρηση μέχρι τη στέψη, η οποία λειτουργεί μόνο ως τελετουργική τυπικότητα.

Όσο για τον πρίγκιπα Χάρι, που τώρα είναι η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Χένρι, Δούκας του Σάσεξ, θα γίνει η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Χένρι, Δούκας του Σάσεξ και γιος του Μονάρχη.

Read More

And More