Βασίλισσα Ελισάβετ: Η επόμενη ημέρα στη Μεγάλη Βρετανία μετά τον θάνατό της

Μία μαύρη ημέρα ξημέρωσε για την Μεγάλη Βρετανία, με τον λαό να μη μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή και μια εποχή έλαβε οριστικά τέλος.

Οι σημαίες σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και στα ανάκτορα, κυματίζουν μεσίστιες. Σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδα αφιερωμένα αποκλειστικά στον θάνατο της βασίλισσας. (Δες εδώ όλα τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων)

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ανοίγει μια μακρά περίοδο πένθους για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, η οποία θα διαρκέσει επτά ημέρες μετά την κηδεία της, η ημερομηνία της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Οι πολίτες καλούνται να αφήσουν λουλούδια στις βασιλικές οικίες σε όλη τη Βρετανία, αλλά δεν θα ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων, με τα μηνύματα να στέλνονται μόνο διαδικτυακά.

Από το πρωί της Παρασκευής 9/9 χιλιάδες κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από τα Ανάκτορα για να αποτίνει φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ. Βρετανοί πολίτες αλλά και τουρίστες από όλον τον κόσμο έχουν φτάσει απ’ έξω και αφήνουν σημειώματα, φωτογραφίες, λουλούδια και κεριά.

Δες όλες τις φωτογραφίες:

Διάβασε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε δέκα ημέρες η κηδεία της – Όσα προβλέπονται από το Πρωτόκολλο ανά 24ωρο

Φωτογραφίες: Splash/Ideal Image

Read More

And More