Βασίλισσα Ελισάβετ: Η σχέση της με την Μέγκαν Μαρκλ και το «Megxit»

Τις τελευταίες ημέρες, η βασιλική οικογένεια βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το παλάτι του Μπάκιγχαμ η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, στο Λονδίνο.

Εκείνη την ημέρα, το φέρετρο θα αναχωρήσει από το ανάκτορο του Ουέστμινστερ και θα κατευθυνθεί προς το Αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία. Στην συνέχεια, η σορός θα μεταφερθεί με πομπή μέχρι το κάστρο του Ουίνδσορ, όπου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου θα γίνει η ταφή.

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Μεγάλη Βρετανία εκείνες τις ώρες, με πολλούς να αναμένουν κάθε κίνηση των μελών της βασιλικής οικογένειας. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, θα στραφούν και στην εμφάνιση και τη γλώσσα του σώματος της Μέγκαν Μαρκλ.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η σχέση της με την Μέγκαν Μάρκλ και η συνέντευξη που προκάλεσε τριγμούς

 

Η γνωριμία τους

Η γνωριμία της Μέγκαν Μάρκλ με την βασίλισσα Ελισάβετ έγινε στο Balmoral Castle το 2017 και από τη πρώτη στιγμή η σχέση τους ήταν πολύ καλή.

«Όταν τη συνάντησα, ένιωσα μεγάλη κατανόηση και φυσικά τεράστιο σεβασμό για το γεγονός πως είχα την ευκαιρία να περάσω χρόνο μαζί της. Είναι μία υπέροχη γυναίκα», είχε δηλώσει τότε η Μέγκαν Μάρκλ. 

Το κοινό τους χαρακτηριστικό

 

Σύμφωνα με τους royal experts, το στοιχείο που ένωνε τις δύο γυναίκες ήταν η αίσθηση του χιούμορ. Μία πηγή της οικογένειας είχε αναφέρει στο US Weekly πως η Μέγκαν έκανε από την αρχή καλή εντύπωση στη βασίλισσα επειδή είναι έξυπνη, ευγενική και είχε όρεξη για να μάθει. Επίσης, το στοιχείο που είχε ξεχωρίσει η βασίλισσα στη Meghan είναι η αγάπη της προς τη φιλανθρωπία.

Η πρώτη τους κοινή εμφάνιση 

 

Πριν από τον γάμο του ζευγαριού, η Meghan Markle και η Βασίλισσα, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας, παραβρέθηκαν σε μία λειτουργία για την ημερίδα Commonwealth Day, στο Westminster Abbey. Η Meghan και ο Harry κάθισαν, μάλιστα, ακριβώς πίσω από τη Βασίλισσα και τον πρίγκιπα Κάρολο.

Λίγες ημέρες μετά με επίσημο έγγραφο του Παλατιού, η Βασίλισσα έδωσε την έγκρισή της για τον γάμο και, αντίθετα με όσα γράφτηκαν εκείνη την εποχή, δεν το έκανε με… βαριά καρδιά. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, το αντίστοιχο έγγραφο που είχε συνταχθεί για το γάμο της Kate Middleton και του πρίγκιπα William, ήταν τελικά ίδιο με αυτό της Meghan και του Harry.

Στις 19 Μαΐου του 2018 τελέστηκε στην περιοχή του Ουίνδσορ με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο γάμος του Πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ.

Ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στις 6 Μαΐου του 2019 το ζευγάρι υποδέχτηκε το πρώτο του παιδί, ενώ λίγες ημέρες μετά τη γέννησή του, είχε και την πρώτη του συνάντηση με την βασιλική οικογένεια.

Το πλήρες όνομα του Archie – Archie Harrison Mountbatten-Windsor – αποτίνει φόρο τιμής στην πλευρά της οικογένειας του Philip, καθώς το Mountbatten ήταν το επώνυμο του θείου του αείμνηστου βασιλιά Louis Mountbatten.

Μετά τις αγάπες, ήρθε η ρήξη

 

Μπορεί τα πράγματα να ξεκίνησαν πολύ καλά ανάμεσα στην Μέγκαν Μάρκλ και τη βασίλισσα Ελισάβετ, ωστόσο όλα γκρεμίστηκαν όταν η ίδια και ο Χάρι ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο του 2020 τα σχέδιά τους να αποχωρήσουν από τα ανώτερα βασιλικά τους καθήκοντα. Ένα χρόνο αργότερα, το ζευγάρι επιβεβαίωσε ότι δεν θα επέστρεφε ως μέλη της βασιλικής οικογένειας και θα παρέμεναν να ζουν στην Καλιφόρνια.

«Οι συζητήσεις με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο», ανέφερε τότε η δήλωση της βασίλισσας. «Κατανοούμε την επιθυμία τους να υιοθετήσουν μια διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα που θα χρειαστούν χρόνο για να επιλυθούν».

Μια πηγή αργότερα είχε αναφέρει ότι ο Χάρι και η Μέγκαν έκαναν τη δήλωσή τους «χωρίς την επίσημη ευλογία της βασίλισσας», σημειώνοντας, «Δεν είναι ότι δεν τους ένοιαζε – ήταν λάθος επικοινωνία».

Η ένταση μεταξύ της Meghan και της βασίλισσας φαίνεται πως έγινε ακόμα μεγαλύτερη, όταν το ζευγάρι μετακόμισε στις ΗΠΑ στις αρχές του 2020 με τον Archie.

«Αν και είμαστε όλοι λυπημένοι για την απόφασή τους, ο δούκας και η δούκισσα παραμένουν αγαπημένα μέλη της οικογένειας», επέμεινε η Ελισάβετ σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το παλάτι. Ωστόσο, η επιλογή να απομακρυνθούν από τα προηγούμενα καθήκοντά τους οδήγησε στη βασίλισσα να πάρει πίσω όλους τους «τιμητικούς στρατιωτικούς διορισμούς και τις βασιλικές προθέσεις που κατείχαν ο δούκας και η δούκισσα» για να «αναδιανεμηθούν μεταξύ των εργαζομένων μελών της βασιλικής οικογένειας».

Η σχέση της βασίλισσας με τον εγγονό της και τη σύζυγό του ήταν πια τεταμμένες. 

Η συνέντευξη – ποταμός

 

Όλα έγιναν ακόμα πιο έντονα, όταν τον Μάρτιο του 2021 η Μέγκαν και ο Χάρι μίλησαν εναντίον της μοναρχίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο CBS, στην Όπρα Γουίνφρεϊ. Οι Σάσεξ ισχυρίστηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Μέγκαν βίωσε ρατσισμό, κυρίως από τον βρετανικό Τύπο, ενώ ζούσε στο Λονδίνο.

Όσο βρισκόταν ο Άρτσι στην κοιλιά της, η Μέγκαν είπε ότι της ανακοινώθηκε από το Παλάτι ότι ο νέος πρίγκιπας δεν θα έχει κρατική ασφάλεια. Έτσι αποφάσισαν να μην έχει πριγκιπικό τίτλο. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε τότε η πρώην ηθοποιός, στο Παλάτι έτρεμαν τι χρώμα θα είναι το δέρμα του Άρτσι. Υπήρξαν πολλές συζητήσεις της οικογένειας με τον Χάρι, αλλά και με την ίδια στις οποίες της τόνιζαν τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει αυτό στη μοναρχία.

«Όταν ξεκίνησαν τα χτυπήματα κάτω από την μέση με ψευδή δημοσιεύματα στα βρετανικά tabloid, στο Παλάτι δεν έκαναν τίποτα για να τα σταματήσει ή να μας στηρίξει με έναν τρόπο. Η ιστορία με την Κέιτ ήταν η αρχή της δολοφονίας τους χαρακτήρα μου. Τα ψέματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ήταν ανυπόφορο», είχε πει η Μέγκαν που αποκάλυψε ότι περίμεναν κοριτσάκι το οποίο θα έπαιρνε το όνομα της 96χρονης Βασίλισσας Ελισάβετ αργότερα.

Η απάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ μετά την συνέντευξη του ζευγαριού

«Όλη η οικογένεια λυπάται που μαθαίνει πόσο δύσκολα υπήρξαν τα τελευταία χρόνια για την Μέγκαν και τον Χάρι. Τα ζητήματα που θίγονται, ειδικά αυτό της φυλετικής διάκρισης, είναι ανησυχητικά. Ενώ ορισμένες αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψιν και θα αντιμετωπιστούν από την οικογένεια σε ιδιωτικό επίπεδο. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οικογένειας» ήταν η απάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ, στα πυρά που δέχτηκε.

Λίγους μήνες μετά, ήρθε στον κόσμο το δεύτερο παιδί του Χάρι και της Μέγκαν. Το όνομα που δόθηκε σε εκείνη ήταν ένα… νεύμα στη βασίλισσα και την αείμνηστη μητέρα του Χάρι, την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Η Lili πήρε το όνομά της από την προγιαγιά της. Η Βασίλισσα, της οποίας το οικογενειακό παρατσούκλι είναι Lilibet», αποκάλυψαν οι γονείς μέσω της ιστοσελίδας του ιδρύματός τους. 

«Ήταν σημαντικό γι’ αυτούς ότι η βασίλισσα υπέγραψε ωστόσο και αυτό δεν συνέβη μόλις πριν από τη γέννηση. Και οι δύο συμφώνησαν ότι θα ήταν σωστό μόνο αν η βασίλισσα Ελισάβετ έδινε την έγκρισή της, ειδικά για κάτι τόσο προσωπικό».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Misan Harriman (@misanharriman)

Οι τελευταίες εμφανίσεις του ζευγαριού στη Μεγάλη Βρετανία

Λίγο καιρό μετά, ο Χάρι και η Μέγκαν έφτασαν στο Λονδίνο με τα δύο τους παιδιά  με αφορμή τους εορτασμούς για το Platinum Jubilee της βασίλισσας. Εθεάθησαν να παρακολουθούν το Trooping the Color Parade στις 2 Ιουνίου από το γραφείο του Ταγματάρχη, ενώ ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και τα τρία τους παιδιά συμμετείχαν στην εκδήλωση από το μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ μαζί με την βασίλισσα Ελισάβετ.

Τότε έμελλε να είναι και μία από τις τελευταίες συναντήσεις τους -χωρίς να απαθανατιστούν από τον φωτογραφικό φακό- με την 96χρονη Μονάρχη.

Η κίνηση της Μέγκαν Μαρκλ ως ένδειξη πένθους μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

 

Ως ένδειξη πένθους, η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα ανεβάσει νέα επεισόδια του podcast της στο Spotify κατά τη διάρκεια της επίσημης περιόδου πένθους για τη βασίλισσα Ελισάβετ, όπως ανακοινώθηκε από την πλατφόρμα.

Από την άλλη, ο σύζυγός της πρίγκιπας Χάρι απέτισε έναν πολύ προσωπικό φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα, λέγοντας πόσο λατρεύει τον χρόνο που είχε περάσει με τη γιαγιά του, υποσχόμενος ότι θα τιμήσει τον πατέρα του, τον Κάρολο, ως νέο μονάρχη.

Φωτογραφίες: Splash/Ideal Images

Read More

And More