Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι τελευταίες στιγμές πριν τον θάνατό της και το χαρούμενο καλοκαίρι που έζησε – Ποιοι βρέθηκαν στο πλευρό της

Η Μεγάλη Βρετανία πενθεί τον θάνατο της βασίλισσας της… Η Ελισάβετ έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος μιας εποχής και φέρνοντας μεγάλες αλλαγές.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έμεινε στο θρόνο της Βρετανίας 70 ολόκληρα χρόνια και έγινε σύμβολο σταθερότητας για ένα ολόκληρο έθνος.

Η Daily Mail και η βασιλική αρθρογράφος Rebecca English παρουσιάζουν σήμερα ένα δημοσίευμα για το τελευταίο καλοκαίρι αλλά και τις τελευταίες στιγμές της βασίλισσας πριν πεθάνει. 

Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο καλοκαίρι της βασίλισσας ήταν ένα από τα πιο χαρούμενα των προσφάτων χρόνων, έχοντας στο πλευρό της στενούς φίλους και συγγενείς στο Balmoral. Το σπίτι της ήταν γεμάτο χαρούμενες αναμνήσεις και εκεί μέσα ένιωθε ασφάλεια, κάποιους μήνες μετά τη δύσκολη απώλεια του συζύγου της, Φιλίππου.

«Είχε χάσει πολύ βάρος και ένιωθε όλους τους πόνους που θα περίμενε κανείς να νιώσει μια 96χρονη γυναίκα, ενώ είχε υποστεί τρομερά προβλήματα με τα πονεμένα πόδια της» αναφέρει πηγή στην Daily Mail. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ξαφνική αδυναμία και η πτώση της υγείας της προκάλεσε σοκ στο κοντινό της περιβάλλον. Η βασίλισσα έφτασε στο Balmoral στα τέλη Ιουλίου και στο πλευρό της είχε το προσωπικό της, το οποίο αφοσιωμένο πάντα σε εκείνη υποσχέθηκε ότι θα μείνει κοντά της έως το τέλος.

Η βασίλισσα Ελισάβετ απόλαυσε όσο περισσότερο μπορούσε την εξοχή – που πάντα λάτρευε – πολλές βόλτες, πικνικς και BBQs με τους αγαπημένους της συγγενείς.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στο πλευρό της τις τελευταίες στιγμές βρέθηκαν μόνο τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της. Μόνο, ο νέος βασιλιάς Κάρολος και η αδερφή του πριγκίπισσα Άννα, που ήδη βρίσκονταν στη Σκωτία, βρέθηκαν δίπλα στην Ελισάβετ τις τελευταίες της στιγμές.

Αντίθετα ο πρίγκιπας Άντριου, ο πρίγκιπας Έντουαρντ με τη σύζυγό του Σοφία και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αν και έσπευσαν στη Σκωτία, φαίνεται πως δεν πρόλαβαν να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ όσο ήταν εν ζωή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τελευταίος έφτασε στο παλάτι του Μπάλμοραλ ο πρίγκιπας Χάρι ο οποίος φέρεται να πέρασε την πύλη του στις 10 το βράδυ της Πέμπτης, περίπου 1,5 ώρα, δηλαδή, μετά την δημόσια ανακοίνωση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είχε φύγει από τη ζωή.

 

«Σίγουρα όλοι μπορούμε να παρηγορηθούμε που η Βασίλισσα πέρασε τις τελευταίες της ώρες στους κόλπους της οικογένειάς της, στο μέρος όπου πέρασε τόσες ευτυχισμένες στιγμές με τον αγαπημένο της Φίλιππο, αγναντεύοντας τα Χάιλαντς της Σκωτίας που τόσο αγαπούσε…» καταλήγει το άρθρο για τις τελευταίες στιγμές της βασίλισσας.

Φωτογραφίες: Splash/Ideal Image, Reuters

Read More

And More