Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο Λονδίνο η σορός της – Η πομπή προς τα Ανάκτορα του Μπάκινχαμ

Η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ έφτασε από το Εδιμβούργο στο Λονδίνο αεροπορικώς και λίγο μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) ξεκίνησε η πομπή προς τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 20.55 ώρα Ελλάδα. Στη συνέχεια η σορός της βασίλισσας θα μεταφερθεί στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ. Η σορός της βασίλισσας συνοδευόταν από τη βασιλική πριγκίπισσα, Άννα και τον σύζυγό της, αντιναύαρχο Σερ Τίμοθι Λόρενς. Στην υποδοχή στο αεροδρόμιο ήταν και η πρωθυπουργός Λιζ Τρας.

Η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ παρέμεινε στον Καθεδρικό Ναό του St. Giles στο Εδιμβούργο μέχρι τις 18:20 (ώρα Ελλάδος). Μια νεκροφόρα παρέλαβε το φέρετρό της και το μετέφερε στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου.

 

Δες φωτογραφίες:

Πλήθος κόσμου βρίσκεται τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στους δρόμους για να αποχαιρετήσουν τη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας. Στις 21:30 Ο Βασιλιάς Κάρολος, η Βασιλική σύζυγος Καμίλα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Γουίλιαμ και η Πριγκίπισσα Κέιτ θα υποδεχθούν την σορό της Βασίλισσας.

Στις 00:00 θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το λαϊκό προσκύνημα στο Γουέστμινστερ. Όλο το βράδυ η σορός θα παραμείνει στο Bow Room στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Φωτογραφίες: Reuters

Read More

And More