Βασίλισσα Ελισάβετ: Στον καθεδρικό ναό ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ για το πλατινένιο Ιωβήλαιο

Από σήμερα έως και τις 5 Ιουνίου η Βρετανία θα βρίσκεται σε ρυθμούς εορτασμών, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει το πλατινένιο Ιωβηλαίο της συμπληρώνοντας εβδομήντα χρόνια στο βρετανικό θρόνο.

Σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου οι εορτασμοί συνεχίζονται με την λειτουργία των ευχαριστιών για τη βασίλισσα και τη βασιλεία της στο μεγαλειώδες περιβάλλον του καθεδρικού ναού του Αγίου Παύλου.

Βέβαια, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί στη λειτουργία της Παρασκευής, καθώς όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ένιωσε αδιαθεσία. 

Πριν ξεκινήσει η λειτουργία στις 11.30 π.μ. (ώρα Αγγλίας), η καμπάνα Grand Paul – η μεγαλύτερη στη χώρα – θα χτυπήσει μεταξύ 10.50 και 10.55 π.μ. – για όγδοη φορά από τότε που αναστηλώθηκε το 2021. Στη συνέχεια, στις 12.25 θα γίνει δεξίωση στο Guildhall, όπου θα ακουστεί ένας νέος ύμνος από την χορωδία Queen’s Music Judith.

 

Πριν λίγη ώρα κατέφτασαν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου και ο πρίγκιπας Harry, φυσικά συνοδευόμενος από την Meghan Markle.

Δύο χρόνια μετά το «διαζύγιο» με το παλάτι και τη βασιλική οικογένεια, αλλά και τη μετακόμιση στην Καλιφόρνια, επέστρεψαν στη Μεγάλη Βρετανία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle θα συναντηθούν σήμερα με μέλη της βασιλικής οικογένειας με τα οποία οι σχέσεις τους έχουν παγώσει.

Μετά από λίγη ώρα κατέφτασαν και ο πρίγκιπας William με την Kate Middleton

Δες περισσότερες φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Reuters

Read More

And More