Βασίλισσα Ελισάβετ: Τρεις συλλήψεις για «διατάραξη της τάξης» στο Εδιμβούργο

Σε τρεις συλλήψεις έχει προσχωρήσει η αστυνομία της Σκωτίας εδώ και ένα 24ωρο στο Εδιμβούργο για διατάραξη της δημόσιας τάξης, την ώρα που μεταφερόταν η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ από το ανάκτορο Χόλιρουντχάους στον Καθεδρικό Ναό της πόλης.

Μια 22χρονη, που θεάθηκε να κρατά ένα πλακάτ με αντιμοναρχικά συνθήματα και ένας 74χρονος συνελήφθησαν, σε ξεχωριστά επεισόδια, χθες Κυριακή. Σήμερα συνελήφθη ένας 22χρονος κατά τη διάρκεια της πομπής στο Ρόαγιαλ Μάιλ, τον κεντρικό δρόμο του Εδιμβούργου.

Νωρίτερα, σε πλάνα από την πομπή, την οποία ακολουθούσαν ο βασιλιάς Κάρολος και τα αδέλφια του, θεάθηκε ένας άνδρας να παρενοχλεί τον πρίγκιπα Άντριου, μέχρι που κάποιος άλλος τον τραβάει και τον βγάζει από το πλήθος και στη συνέχεια επενέβησαν αστυνομικοί που τον απομάκρυναν.

Το πρωί της Δευτέρας 12/9, δύο αντιμοναρχικές διαδηλώτριες αποδοκίμασαν τον Κάρολο, ενώ κατευθυνόταν στο Κοινοβούλιο. Κρατώντας χαρτιά όπου είχαν γράψει «Δεν είσαι ο βασιλιάς μου», «Κατάργηση της μοναρχίας» και «Τέλος στη φεουδαρχία», οι διαδηλώτριες στέκονταν στο πεζοδρόμιο απέναντι από το Ουεστμίνστερ. Η μία από αυτές πλησίασε στα κιγκλιδώματα του κοινοβουλίου, αλλά την απομάκρυναν αστυνομικοί, σύμφωνα με την εφημερίδα Evening Standard.

«Αυτός είναι ένας πολιτικός χώρος, είναι μια πολιτική ημέρα», εξήγησε η μία από τις διαδηλώτριες στο Γαλλικό Πρακτορείο, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία της.

«Το Κοινοβούλιο δέχεται τον Κάρολο Γουίνδσορ ως νέο αρχηγό του κράτους, χωρίς ο λαός να έχει λόγο. Είναι βασιλιάς χωρίς συγκατάθεση, δεν είναι δίκαιο. Δεν ξέρουμε τι κάνει, όμως κερδίζει μισθό ύψους 24 εκατομμυρίων λιρών ετησίως. Για ποιον λόγο; Για να χαιρετά και να κάνει χειραψίες», πρόσθεσε η ίδια.

Πηγη: newsit.gr

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164