Βασίλισσα Σοφία: Ξέσπασε σε δάκρυα δημοσίως – Τα οικογενειακά προβλήματα

Τη μόνιμη επιστροφή της στην Ελλάδα σκέφτεται η Βασίλισσα Σοφία λίγους μήνες μετά τον θάνατο του αδελφού της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Τα δάκρυά της μπροστά στις κάμερες, κατά πολλούς μαρτυρούν δυσκολίες και βάσανα που ποτέ δεν θέλησε να βγάλει προς τα έξω, το δικό της προσωπικό δράμα που δεν θέλησε να μοιραστεί με κανεναν, ίσως για να προστατέψει το θεσμό της βασιλείας στην Ισπανία.

Σε λίγες ώρες στο πάρτι για τα γενέθλια και την αποφοίτηση της εγγονής της Ελεονώρας, η ίδια δεν είναι καλεσμένη και όπως αναφέρουν τα διεθνή δημοσιεύματα, αυτός ήταν και ο λόγος που ξέσπασε δημοσίως σε κλάματα.

Στα 85 της χρόνια έχει απομακρυνθεί από τον γιο της, Φίλιππο, που είναι ο νυν βασιλιάς της Ισπανίας, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον Χουάν Κάρλος και βλέπει σπάνια τις εγγονές της, λόγω των κακών σχέσεων με τη μητέρα τους.

Πριν από 4 χρόνια οι σχέσεις στο ισπανικό παλάτι ήταν τεταμένες, αλλά οι γέφυρες επικοινωνίας δεν είχαν κοπεί.Στο πέρασμα των χρόνων η επί 39 χρόνια βασίλισσα της Ισπανίας δήλωνε χαρούμενη χωρίς απαραίτητα να είναι, όπως πριν από 4 χρόνια που πήγαινε να επισκεφθεί τον Χουάν Κάρλος σε νοσοκομείο.

Ή όπως τότε που δήλωνε ότι αντλεί δύναμη από το δέσιμο της οικογένειάς της.

«Η οικογένεια, πάντα η οικογένεια και το να μπορείς να είσαι χρήσιμος για την χώρα, αυτό ναι είναι κάτι που μου αρέσει. Το να μπορείς να είσαι χρήσιμος, και το να δουλεύεις, να συνεχίζεις να δουλεύεις», είχε πει.

Η 85χρονη γαλαζοαίματη όπως γράφουν ισπανικά μέσα, έχει αποφασίσει να μην περάσει τα τελευταία της χρόνια κοντά στον άντρα που πλήγωσε τόσο την ίδια όσο και το θεσμό της ισπανικής μοναρχίας. Οι ψυχρές σχέσεις με τον γιο και τη νύφη της, τη σπρώχνουν όπως φαίνεται προς την Αθήνα.

Read More

And More