Βερόνικα Αργέντζη: Στη θεατρική σκηνή, λίγο καιρό μετά το θάνατο του συζύγου της! [pics]

Η Βερόνικα Αργέντζη έχασε τον αγαπημένο της, σύζυγο στις 29 Οκτωβρίου και η θλίψη τόσο για την ίδια όσο και για την κόρη τους την 15χρονη σήμερα Αριάδνη, είναι μεγάλη. Η ηθοποιός που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τη δεκαετία του ’90 μέσα από το “Τμήμα ηθών” αποχαιρέτισε με ανείπωτο πόνο τον σύζυγό της και δημόσια, γράφοντας στο facebook: «Είκοσι πέντε χρόνια κοινής ζωής και η Αριάδνη μας…
Καλό σου ταξίδι ΔιονύσηΤα λόγια σου:
«Ο θάνατος μεταμορφώνει τα πάντα, οι προοπτικές αλλάζουν· όσο ζει ένας άνθρωπος, όσο μπορεί ν’ αλλοιώνει τη σκέψη του, όσο μπορεί, ζώντας ακόμα, να ξεγελά, όσο μπορεί να δοκιμάζει να κρύψει την πραγματική του προσωπικότητα, παίρνοντας αρνητική ή θετική στάση, δεν ξέρουμε καλά καλά ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος. Αφού πεθάνει, ο άνθρωπος είναι πια κάτι καθορισμένο και βλέπουμε αλλιώτικα την εικόνα του.»
Διονύσης Αντύπας

Η Βερόνικα είχε κλείσει να πρωταγωνιστήσει εδώ και καρό και  ξεκίνησε στις 15  Νοεμβρίου μαζί με άλλους αξιόλογους ηθοποιούς στο Ράδιο Σίτυ την θεατρική παράσταση για την γενοκτονία των Ποντίων με τίτλο “Oμμάτα δακρωμένα – Έναγράμμα για την Τραπεζούντα” σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

Δες φωτογραφίες

Λίγα λόγια για το έργο

Τα έργο «Ομμάτα δακρωμένα  – Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα» , εμπνευσμένο από το ομότιτλο έργο της συγγραφέως  Τάνιας Χαροκόπου,  σε σκηνοθεσία και διασκευή του Δήμου Αβδελιώδη, κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στο Θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, στην  Θεσσαλονίκη.

Το έργο διαδραματίζεται στην Τραπεζούντα κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ενός γεγονότος που μαζί με την γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασυρίων αμαύρωσε την σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία με τον πιο παράλογο και απρόβλεπτο τρόπο.

Γεγονός που επαναλήφθηκε με το ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Η τέχνη οφείλει να κατανοεί και να παρουσιάζει τα αίτια της ανθρώπινης συμπεριφοράς, όχι για να ξαναβιώνουμε τον πόνο και την αγριότητα σαν αισθητική πραγματικότητα, αλλά σαν ενθουσιασμό και θετική σκέψη, πως θα μείνουν άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας,  ώστε να μην τρομάξουμε  ποτέ ξανά από τον φόβο που γεννάει το μίσος,  αλλά να το καταπνίξουμε από την πολλή αγάπη.

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά :

Βερόνικα Αργέντζη, Τάκης Βαμβακίδης,  Λευτέρης Δημηρόπουλος,  Fide Kioksal, Ορφέας Παπαδόπουλος, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Νίκος Πολοζιάνης .

Μαζί τους οι Γεωργία Ζώη και Δημήτρης Πετρόπουλος .

Φιλική συμμετοχή : Χριστίνα Σαχινίδου.

Τη μουσική συνθέτει και εκτελεί σε παγκόσμια πρώτη ο καλλιτέχνης Θεόφιλος Πουταχίδης “Εκεί όπου οι σκέψεις γίνονται λέξεις για να τις τραγουδήσουν τα χείλη των ερωτευμένων”.

Το τραγούδι « Ομμάτα Δακρωμένα » τραγουδούν ζωντανά οι Δέσποινα Φιλίππου και ο Θεόφιλος Πουταχίδης

Read More

And More