Mακριές φούστες και φορέματα! Το must have της Άνοιξης…

Tα μακριά φορέματα ήταν στην επικαιρότητα εδώ κι αρκετό καιρό, ιδιαίτερα με το που ζέσταινε ο καιρός, τα maxi dresses με σανδάλια ήταν το απόλυτο σύνολο και σε έβγαζε ασπροπρόσωπη σε κάθε ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περίσταση. Φέτος θα έχεις παρατηρήσει πως τα μακριά φορέματα ήρθαν να αντικαταστήσουν οι μακριές φούστες με πολλά σχέδια, έντονα prints, ανάλαφρα υφάσματα αλλά και εντυπωσιακές διαφάνειες. Οι μακριές φούστες είναι της μόδας και το επισφραγίζουν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας που δεν έχασαν την ευκαιρία να συμπεριλάβουν στις συλλογές τους το εντυπωσιακό trend. Σημείωσε πως τα μακριά φορέματα παραμένουν στην επικαιρότητα και φέτος.

Για να είσαι σωστά ενημερωμένη το TLIFE σου συγκεντρώνει σε ένα άρθρο όλα τα στιλ από μακριές φούστες και φορέματα ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει αλλά και εκφράζει την ιδιοσυγκρασία σου.


Aπό αριστερά: Kenzo, D&G, Jean Paul Gaultier

Η φούστα είναι ένα πολύ θηλυκό κομμάτι για την γκαρνταρόμπα σου που αναδεικνύει τη φύση σου και κολακεύει τα δυνατά σημεία του κορμιού σου. Μία επιλογή που σταματάει στον αστράγαλο σε συνδυασμό με ψηλά κομψά πέδιλα θα δώσουν ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Αν ο σωματότυπός σου το επιτρέπει επέλεξε φούστα που εφαρμόζει επάνω στο σώμα ενώ οι φούστες σε πιο αέρινη γραμμή κολακεύουν ακόμη κι εκείνες με περιττά κιλάκια.

TIP: Διατήρησε λιτή τη γραμμή του τοπ σου ώστε να μην προσθέσεις extra όγκο στο σώμα σου.


Aπό αριστερά: Christian Dior, John Galliano, Chloe

Αέρινες φούστες και φορέματα με διαφάνειες και σκισίματα που σίγουρα έχεις δει σε κάθε επίσκεψή σου στα μαγαζιά. Επέλεξε οπωσδήποτε μια τέτοια φούστα και παίξε με τα χρώματα δημιουργώντας έντονα colour blocking όπως πορτοκαλί με φούξια και πράσινο με μπλε.

TIP: Αν θέλεις ένα πιο επίσημο look μπορείς πολύ εύκολα να το κάνεις αφού η φούστα με διαφάνεια είναι αρκετά επιβλητική δίνοντας μεγάλη προσοχή στην ποιότητα της μπλούζας σου.


Aπό αριστερά: Oscar de la Renta, Emilio Pucci, Yves Saint Laurent

To gypsy look ήταν ανέκαθεν στη μόδα πόσω μάλλον φέτος που οι φούστες έχουν την τιμητική τους με μόνη λεπτομέρεια πως φέρνουν έντονα εικόνες σπανιόλας. Επέλεξε μία τέτοια φούστα και φόρεσέ την ακόμη και με κοντό βαμβακερό πουλόβερ και ankle boots.

ΤΙP: Αν επιλέξεις να προσαρμόσεις το πουλοβεράκι στο σύνολό σου φρόντισε να τελειώνει (το πουλόβερ) εκεί που ξεκινάει η φούστα.


Aπό αριστερά: Maison Martin Margiela, Alexander McQueen, Kanye West

Τα σκισίματα στα πόδια προδίδουν έντονο αισθησιασμό. Είναι αν το θέλεις ένα πιο “ύπουλο” παιχνίδι σεξαπίλ αφού “παίζουν” με το μυαλό και τη φαντασία των αντρών.

TIP: Αν τα πόδια σου δεν είναι το δυνατό σου χαρτί φρόντισε τι σκίσιμο να βρίσκεται στο πλαί στο φούστας.


Aπό αριστερά: Valentino, Tommy Hilfiger, Valentino

Τα μακριά φορέματα έχουν την τιμητική τους και φέτος με δυο λεπτομέρειες που αξίζει να δώσεις έμφαση: την ίσια loose (χυτή) γραμμή αλλά και τα φορέματα που στενεύουν ελαφριά στη μέση τονίζοντας τη θηλυκότητά σου.

ΤΙP: Συνδύασε τα μακριά φορέματα με εντυπωσιακά σανδάλια ενώ αν θέλεις να δώσεις ύψος στο look σου επέλεξε πλατφόρμες με μόνη λεπτομέρεια να μην φαίνεται ο πάτος τους παπουτσιού σου από το φόρεμα. Με άλλα λόγια το φόρεμα να είναι πιο μακρύ από τα παπούτσια.

Read More

And More