Βίκυ Πρωτογεράκη: «Στη θέση του Πέτρου Φιλιππίδη μπορεί να είχα αυτοδικήσει»

Χωρίς να «μασάει» τα λόγια της μίλησε για ακόμη μια φορά η Βίκυ Πρωτογεράκη στην κάμερα του Πρωινού και τον Ισίδωρο Φίκαρη.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στην απόφαση του Γιώργου Κιμούλη να ασκήσει αγωγές στο ΣΕΗ αλλά και σε αρκετούς συναδέλφους του αλλά και στο ότι πολλοί από τους καταγγελλόμενους διαγράφονται από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Η Βίκυ Πρωτογεράκη δεν παρέλειψε να αναφερθεί για ακόμη μια φορά και στον Πέτρο Φιλιππίδη, λέγοντας πως στη θέση του θα είχε αντιδράσει πολύ άσχημα.

«Εφόσον θεωρεί κάποιος ότι έχει δυσφημιστεί και δεν έχει κάποιον άλλο τρόπο να το αντιμετωπίσει αυτό, προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Ο καθένας έχει τον χαρακτήρα του. Αυτός ο άνθρωπος μετά από τόσα χρόνια που έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα πάνω στο σανίδι, να βρίσκεται σε αυτή τη δεινή θέση… Κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται από την αρχή. Τώρα να περνάει τόσο μεγάλο διάστημα και να τα ανακαλούμε γιατί υπάρχει ένα κίνημα… Δηλαδή χωρίς αυτό το κίνημα δε θα μιλάγαμε ποτέ; Έπρεπε να είναι το #Metoo για να μιλήσουν; Και μη μου πουν ότι είχαν φοβηθεί μη μείνουν χωρίς δουλειά….

Εγώ από έναν πολύ μεγάλο σκηνοθέτη και συγγραφέα, που δεν είναι πλέον στη ζωή, είχα δεχτεί χαστούκι, έκλαψα και μου είπε το κλάμα σε αυτή τη σκηνή να το κρατήσω σε όλη την παράσταση. Και όντως μετά σε όλη την παράσταση, σε αυτή τη σκηνή έκλαιγα. Τι μπορούσα να κάνω; Ήμουν στο Εθνικό Θέατρο» είπε για τον Γιώργο Κιμούλη η Βίκυ Πρωτογεράκη.

Για τις διαγραφές συναδέλφων της από το ΣΕΗ ανέφερε: «Το αν είσαι ηθοποιός ή όχι δεν καθορίζεται μόνο από το αν είσαι γραμμένος στο ΣΕΗ. Η πορεία σου δείχνει αν είσαι ηθοποιός ή όχι. Το ΣΕΗ βεβαίως είναι ένα σωματείο που είναι τιμή για τον καθένα μας να είναι γραμμένος εκεί, το να διαγράψεις όμως έναν άνθρωπο που έχει μια πορεία στο θέατρο, δε σημαίνει ότι διαγράφεις και την πορεία του. Λυπάμαι πάρα πολύ που γίνεται όλο αυτό».

Όσο για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη η Βίκυ Πρωτογεράκη ανέφερε: «Είναι πολύ τραβηγμένο αυτό. Δεν υπάρχει κάποιος σκοπός απλώς ήταν οι συγκυρίες τέτοιες. Δε ξέρω αν ήταν ευέξαπτος αλλά όλοι οι ηθοποιοί είναι κάπως. Αν δεν είσαι έτσι δε μπορείς να κάνεις θέατρο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συνεργαστώ με τον Πέτρο Φιλιππίδη μετά από όλα αυτά. Δε μου αρέσει να στιγματίζονται οι άνθρωποι.

Στη θέση του θα είχα σιχαθεί τα πάντα γιατί και άνθρωποι που θα είχα στηρίξει και θα είχαν δουλέψει μαζί μου, σε αυτή τη δύσκολη θέση δε θα μίλαγαν. Εγώ σαν Βίκυ δε ξέρω πως θα είχα αντιδράσει. Μπορεί να είχα αντιδράσει και χειρότερα. Μπορεί πριν με βάλουν μέσα να είχα αυτοδικήσει. Όποιος μιλάει υπέρ του Πέτρου λιθοβολείται. Να μη μιλάει κανείς καθόλου τότε, να μη λέει την άποψή του γιατί θα λιθοβοληθεί».

Read More

And More