Βίκυ Βολιώτη για την υιοθεσία της κόρης της: «Μου κάνει εντύπωση που γίνεται συνέχεια θέμα»

Η Βίκυ Βολιώτη το Σαββάτου 21/10 βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δύο στις 10».

Η ηθοποιός, σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου μίλησε μεταξύ άλλων, για τα στερεότυπα που καλείται ως γυναίκα συνεχώς να πολεμάει στην κοινωνία αλλά και την απόφαση να μοιραστεί δημόσια την υιοθεσία της κόρης της.

 «Παλεύω συνέχεια με αγκυλώσεις και στερεότυπα. Όταν είσαι γυναίκα, είναι πολύ δύσκολο φαντάζομαι να το αντιληφθεί ένας άνδρας, μεγαλώνουμε από μηδέν ηλικία με στερεότυπα. Και οι άνδρες δηλαδή εδώ που τα λέμε. Επειδή εγώ μεγάλωσα σε μια πολιτισμική οικογένεια, γιατί η μαμά ήταν Γερμανίδα και ο πατέρας Έλληνας, δεν είχα να παλέψω με στερεότυπα μέσα στην οικογένεια. Δηλαδή ήταν αυτονόητη η ισότητα και δεν υπήρχε κανένα τέτοιο θέμα. Μεγάλωσα χωρίς να έχω κανένα ερώτημα ως προς αυτό», είπε αρχικά η Βίκυ Βολιώτη.

Και συνέχισε: «Τελειώνοντας το σχολείο και βγαίνοντας πια στην αγορά εργασίας, άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η ισότητα με την οποία είχα εγώ μεγαλώσει, δεν είναι αυτονόητο. Και εννοώ στα πάντα. Η ενήλικη ζωή μας και η επαγγελματική μας σταδιοδρομία, η οποία έχει να κάνει με ένα άνοιγμα κοινωνικό που δεν το έχεις όταν είσαι παιδί ή έφηβος, σε ανοίγει σε πολύ περισσότερους ανθρώπους και αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Φυσικά και η γυναίκα έχει να παλέψει με πολύ περισσότερα προβλήματα και στον επαγγελματικό χώρο και στις οικονομικές ανισότητες

Όσον αφορά την υιοθεσία της κόρης της, η Βίκυ Βολιώτη εξομολογήθηκε: «Με την υιοθεσία της κόρης μου ευτυχώς, στο δικό μου περιβάλλον, δεν αισθάνθηκα πως πρέπει να σπάσω στερεότυπα. Όπως και οι γονείς του πατέρα της Άννας, δεν είχαν ποτέ ούτε μία στιγμή κάποια σκέψη δεύτερη ως προς αυτή την κίνηση όπως και όλοι μας οι φίλοι. Απλώς μου κάνει εντύπωση που είναι ένα θέμα που τόσο συχνά έρχεται σαν θέμα».

Read More

And More