Βιβλική η καταστροφή σε Ουρανούπολη-Αρκαδία -Ενισχύονται οι άνεμοι – 49 Σέρβοι πυροσβέστες ήρθαν να βοηθήσουν για να σβήσει η φωτιά

Με το πρώτο φως της ημέρας μπήκαν εκ νέου στη μάχη της κατάσβεσης τα εναέρια μέσα. Αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα ενώ από ξηράς επιχειρούν 92 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές και στρατιώτες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όσο περνάει η ώρα οι άνεμοι πνέουν όλο και πιο ισχυροί, γεγονός που δημιουργεί ακόμη περισσότερη ανησυχία κι έτσι οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται κι άλλο…

Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι στην περιοχή του Αγίου Όρους Αγιοπαυλίτικο Σπίτι. Ούτε κι εκεί απειλούνται μονές. Επιχειρούν τρία ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη, ενώ επίγειες δυνάμεις δε μπορούν να συνδράμουν, αφού η πυρκαγιά κατακαίει δασική και δύσβατη περιοχή.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής έρχονται να βοηθήσουν και 49 πυροσβέστες από τη Σερβία. Πέρασαν το πρωί της Παρασκευής τα σύνορα και κατευθύνονται στο Άγιο Όρος με δύο λεωφορεία, δύο βοηθητικά οχήματα και τέσσερις υδροφόρες. Η Σερβία ήταν η μοναδική χώρα που ανταποκρίθηκε στο αίτημα βοήθειας από την Ελλάδα, αφού Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία αρνήθηκαν εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται κι εκεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών, από τη φωτιά κάηκαν μέχρι στιγμής 12 με 15 χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες. Ακόμη κάηκαν οικόσιτα ζώα και προκλήθηκαν ζημιές σε στάνες και αυλές σπιτιών κοντά στην Ουρανούπολη.

Από τις διωκτικές αρχές διενεργούνται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν η πυρκαγιά οφείλεται σε ατύχημα ή σκόπιμη ενέργεια.

Read More

And More