Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Κάποια στιγμή πρέπει να λέμε και μια “συγγνώμη”, εγώ δεν είδα να ζητάει κανείς»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ήταν ο καλεσμένος της εκπομπής “Πρωινό”.

Ο ηθοποιός, με αφορμή την σημερινή έναρξη της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες, εξέφρασε τη δική του θέση, περιγράφοντας τη στεναχώρια που του προκαλούν όλα αυτά τα γεγονότα.

«Από τη μια μεριά υπάρχει ο ηθικός δρόμος και από την άλλη ο νομικός δρόμος. Νομίζω ότι είναι δυο διαφορετικές συνιστώσες. Εμένα μου προκαλεί στεναχώρια γιατί, τέτοια γεγονότα είναι κατακριτέα και δεν πρέπει να υπάρχουν, όχι μόνο στο θέατρο αλλά παντού. Πρέπει να σεβόμαστε τα πρόσωπα με τα οποία συνεργαζόμαστε. Να είμαστε ανοιχτοί και κάποια στιγμή να ζητάμε και συγγνώμη.

Έστω και αν έχουμε προσβάλλει κάποιον στο οτιδήποτε. Δε μιλάω για ακραίες καταστάσεις όπως είναι αυτές. Ένα συγγνώμη. Εγώ δεν την έχω ακούσει ακόμα αυτή τη συγγνώμη από κανέναν. Ξέρω ότι οι νομικοί κάνουν τη δουλειά τους. Ξέρω  ότι θα προσπαθήσουν… Από την άλλη, πιστεύω ότι έχουν δίκιο ότι η δίκη πρέπει να γίνει κεκλεισμένων των θυρών γιατί υπάρχουν και παιδιά στη μέση» είπε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και συνέχισε.

«Είναι πολύ στενάχωρο το ζήτημα. Υπάρχουν παιδιά και από τις δυο πλευρές. Τα παιδιά δε φταίνε σε τίποτα για όσα συνέβησαν. Είναι στενάχωρα όλα αυτά. Μιλάω έτσι γιατί έχω συνεργαστεί με τον Πέτρο. Δεν έχω συνεργαστεί με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Είναι πολύ κοντινοί μας άνθρωποι. Είναι σαν να συμβαίνει μέσα στο σπίτι μας κάτι».

Σε άλλο σημείο, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είπε πως και ο ίδιος στο παρελθόν έχει τύχει να μιλήσει υπερβολικά σε συνάδελφό του αλλά ζήτησε “συγγνώμη” αμέσως κάτι που δεν είδε να κάνει κανείς από όσους έχουν καταγγελθεί.

Read More

And More