Βόλτα στα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας από 10 ευρώ το άτομο!

Αν σου αρέσει το χιόνι και ακόμη περισσότερο τα σπορ σε αυτό, τότε σίγουρα πρέπει να οργανώσεις μια μικρή εξόρμηση σε κάποιο από τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Ο καιρός είναι κατάλληλες αυτές τις μέρες και οι περισσότερες πίστες χιονιού έχουν ανοίξει.

Μπορείς λοιπόν, να φύγεις με τον σύντροφό σου ή την παρέα σου και να πάτε για βόλτες στα χιόνια. Όσο για το οικονομικό μην σε αγχώνει. Σύμφωνα με το capital.gr, η είσοδος ξεκινά από 10 ευρώ το άτομο και φθάνει το πολύ μέχρι τα 30 ευρώ. Αν λοιπόν θέλεις να φύγεις το Σαββατοκύριακο ή και κάποια καθημερινή για να επισκεφθείς κάποιες από τις πίστες, δες τις τιμές που ισχύουν:
Στο Μέτσοβο η τιμή είναι ενιαία στα 10 ευρώ για όλες τις μέρες. Αν το Μέτσοβο είναι ένας εύκολος προορισμός, το χιονοδρομικό κέντρο στην τοποθεσία Καρακόλι, μόλις 1,5 χμ. από το Μέτσοβο, είναι η καλύτερη λύση.

Στο Καϊμακτσαλάν τις καθημερινές η τιμή είναι στα 12 ευρώ το άτομο και στα 15 ευρώ το Σαββατοκύριακο. Tο χιονοδρομικό κέντρο Bόρας ή Kαϊμακτσαλάν (κλέφτης του καϊμακιού) βρίσκεται στο τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, μετά τον Όλυμπο (2.917μ.) και το Σμόλικα (2.637μ.) με υψόμετρο 2.524μ και είναι ιδανικό για εξορμήσεις με την παρέα σου.

Στα 3-5 Πηγάδια (Ημαθία) η τιμή για τις καθημερινές είναι στα 12 ευρώ και στα 16 ευρώ το άτομο για τα Σαββατοκύριακα. Το χιονοδρομικό κέντρο “3-5 Πηγάδια” βρίσκεται στην δυτική πλευρά του όρους Βέρμιον και διαθέτει χιονοδρομικές πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας, που ικανοποιούν τις απαιτήσεις για αθλητική αλλά και τουριστική χιονοδρομία.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Βελούχι στο Καρπενήσι η τιμή τις καθημερινές είναι στα 12 ευρώ και 20 ευρώ τα Σαββατοκύριακα. Διαθέτει12 πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των αρχαρίων σκιέρ όσο και των προχωρημένων.

Στο Πισοδέρι στη Φλώρινα η τιμή είναι 15 ευρώ για τα Σαββατοκύριακα και 13 ευρώ τις καθημερινές. Το Πισοδέρι είναι ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα. Σήμερα είναι ένα σύγχρονο χιονοδρομικό με πολλούς αναβατήρες και πίστες. Στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχουν 10 πίστες ολυμπιακών προδιαγραφών, οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις κατηγορίες των σκιέρ και των snowboarders.

Στα Καλάβρυτα τις καθημερινές θα πληρώσεις 15 ευρώ το άτομο και τα Σαββατοκύριακα 25 ευρώ. Το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων, είναι από τα πιο φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, γεγονός που οφείλεται εκτός από τις υπηρεσίες που προσφέρει και την ομορφιά του τοπίου, στην σχετικά μικρή απόσταση από την Αθήνα, πράγμα που διευκολύνει ακόμη και για μια μονοήμερη εξόρμηση.

Στον Παρνασσό οι τιμές τις καθημερινές είναι στα 15 ευρώ, Σαββατοκύριακα και αργίες στα 30 ευρώ.Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού. πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις των χιονοδρόμων, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα, την Λαμία και την Πάτρα και οι εγκαταστάσεις, του επιτρέπουν την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού επισκεπτών και χιονοδρόμων.
Το καλό είναι πως λόγω κρίσης τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα διατήρησαν σταθερές τις τιμές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κάνουν και εκπτώσεις!

Read More

And More