Βόλτα στο Μιλάνο με τον Ιταλό φιλέλληνα Simone Arnaboldi! [pics]

Μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελλάδα και σίγουρα ξέρει να ανακαλύπτει την ομορφιά της κάθε χώρας. Ο λόγος για τον Ιταλό επιχειρηματία Simone Arnaboldi που μέσω της κατασκευαστικής του εταιρείας Realize Srl έχει καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα στο design και να δημιουργήσει το δικό του success story. Ο Ιταλός φιλέλληνας που αγαπά τη μόδα και λατρεύει τη χώρα μας, αυτήν τη φορά μας πάει μια βόλτα στο Μιλάνο και μας αποκαλύπτει τις πιο μαγικές γωνιές του…

Ο Simone Arnaboldi  γεννήθηκε στην Ιταλία, αλλά από πολύ μικρός βρέθηκε στην Ελλάδα, πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στην Αθήνα. Λίγα χρόνια αργότερα θα επιστρέψει στη χώρα του για σπουδές και στα βόρεια της Ιταλίας,  θα δημιουργήσει το 2009 το εργοστάσιο –που έχει με τους δυο συνεργάτες του, κατασκευάζοντας  έργα υψηλής αισθητικής από μέταλλο. Ο ίδιος, αν τον ρωτήσεις θα σου πει πως «νιώθει περισσότερο Έλληνες», αν και το ιταλικό γούστο και η φινέτσα του δεν κρύβονται.

Ο Simone αγαπά πολύ τη χώρα μας και ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα, έχοντας πάντα ως βάση την Realize Srl κοντά στη λίμνη Κόμο, όπου βρίσκεται και η οικογένεια του, που υπεραγαπά. (δες εδώ φωτογραφίες από τη λίμνη Κόμο και το εργοστάσιό του)

Αυτήν τη φορά, όμως, το TLIFE τον συνάντησε στο μαγευτικό Μιλάνο…

Πρώτος μας σταθμός το επιβλητικό Duomo, σήμα κατατεθέν στο Μιλάνο. Ο καθεδρικός ναός είναι αφιερωμένος στη γένεση της Θεοτόκου και αποτελεί έδρα του αρχιεπισκόπου Μιλάνου. Ο γοτθικός καθεδρικός χρειάστηκε σχεδόν έξι αιώνες για να ολοκληρωθεί. Είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ιταλία και τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο.

Ακολούθησε μια βόλτα στην Galleria Vittorio Emanuele II. Το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο είναι το λεγόμενο «σαλόνι του Μιλάνου» και αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα στολίδια της περιοχής.  Στεγάζεται σε μια τετραώροφη διπλή στοά με γυάλινη οροφή και εκεί θα βρεις τις πιο εντυπωσιακές βιτρίνες μεγάλων οίκων μόδας.

Στάση για έναν espresso και βόλτα στο μεγάλο εμπορικό δρόμο Via Dei Mercanti με πολλά καταστήματα και βιτρίνες και στην Via Dante που οδηγεί ως το κάστρο του Μιλάνου.

Το Castello Sforzesco ( η αλλιώς Κάστρο των Σφόρτσα) δεσπόζει επιβλητικό μπροστά μας και μια στάση μπροστά στο σιντριβάνι είναι απαραίτητη.

Όσο για το εσωτερικό του κάστρου και για τον προαύλιο χώρο, σου αφήνει μια γλυκιά νοσταλγία παραμυθιού… και σε γεμίζει με λίγη από τη μαγεία του!

Και κάπου εδώ ολοκληρώνεται η βόλτα μας στις όμορφες γωνιές του Μιλάνου με τον Simone Arnaboldi να μας μεταφέρει λίγη από την ιταλική του φινέτσα και τις όμορφες εικόνες της διάσημης ιταλικής πόλης…

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More