Βροχερός καιρός και αφρικανική σκόνη σήμερα!

Δεν αλλάζει το σκηνικό του καιρού ούτε σήμερα. Ομπρέλες θα χρειαστούν στα κεντρικά και βόρεια. Μεταφορά σκόνης στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ στα πελάγη.
Η αφρικανική σκόνη, μάλιστα, θα ανεβάσει τη θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες και θα έχουμε ζεστό καιρό μέχρι και την Κυριακή των Βαϊων. Εκεί θα έχουμε μία μικρή μεταβολή του καιρού, καθώς οι νοτιάδες θα γυρίσουν σε βοριάδες, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές που θα κρατήσουν όμως μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά πιθανώς καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση:
Μακεδονία, Θράκη
Kαιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινα. Βελτίωση το βράδυ. Aνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Kαιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες για καταιγίδες στα ορεινά της ηπείρου. Aνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Kαιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Aνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νοτια τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Kαιρός: παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών βροχών στις Κυκλάδες. Aνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Kαιρός: στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Στα νοτια λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Aνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Read More

And More