Βροχές και καταιγίδες κι από Δευτέρα κρύο!

Βροχές και καταιγίδες κι από Δευτέρα κρύο! | tlife.gr

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά στη δυτική Μακεδονία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Μεμονωμένες καταιγίδες από τη Χαλκιδική και ανατολικότερα. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 0 έως 12 βαθμούς Κελσιου αλλά στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιόνιου, Ηπειρο, δυτική Στέρεα και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά χιονιά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στέρεας. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς κελσιου. Στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στέρεα, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσιου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος, κατα περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 έως 16 βαθμούς Κελσιου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 έως 15 βαθμούς κελσιου

Στην Αττική θα υπάρχουν παριδικές νεφώσεις ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 6 έως 15 βαθμούς κελσιου.

Τη Δευτέρα στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές που από το μεσημέρι στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της ηπείρου, της Μακεδονίας, και της δυτικής στέρεας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 μποφόρ και στο βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

READ more