Βροχές και χιόνια στα ορεινά!

Με βροχή θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σε κάποιες περιοχές θα βρέξει αρκετά – κυρίως στα ανατολικά. Στα ορεινά δεν αποκλείεται να χιονίσει. Από το απόγευμα ο καιρός θα φτιάξει.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα:
Μακεδονία, Θράκη: Θα βρέχει όλη την διάρκεια της ημέρας κυρίως σε περιοχές κοντά στην θάλασσα. Σε κάποιες περιοχές θα έχει καταιγίδες ενω θα χιονίσει στα ορεινά. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Στις περιοχές αυτές θα βρέξει κυρίως το πρωί, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει τα ορεινά. Ο καιρός θα φτιάξει από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα είναι από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Βροχές που αργότερα θα εξελιχθούν σε καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Ο καιρός όμως αργότερα θα φτιάξει. Οι άνεμοι θα είναι στα βόρεια ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη: Συννεφιές και αργότερα βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες και το απόγευμα στην Κρήτη. Νοτιάδες έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες καταιγίδες αλλά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Νοτιάδες οι άνεμοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική: Βροχερός καιρός μέχρι το μεσημέρι και όχι σε όλες τις περιοχές αλλά σιγά – σιγά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα ξεκινήσουν νοτιάδες αλλά θα γίνουν βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Βροχερός όλη την ημέρα και από αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για αύριο
Συννεφιασμένος καιρός και αργότερα τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και τα Νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θα χιονίσει στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το βράδυ ο καιρός θα επιδεινωθεί στα νοτιοδυτικά με πολλή βροχή και καταιγίδες. Βορειάδες οι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Στα δυτικά θα γίνουν από ασθενείς νοτιάδες και τη νύχτα θα είναι ισχυροί.

Read More

And More