Χ. Μπαλτζή: Η συγγραφέας που γεννήθηκε αγόρι και έγινε γυναίκα, περιγράφει τη συγκλονιστική ζωή της!

”Εγώ γεννήθηκα σαν ένα μικρό αγόρι, στην Αλεξανδρούπολη, σε ένα πολύ μικρό χωριό, τον Προβατώνα. Μεγάλωσα μαζί με τον παππού και τη γιαγιά μου, αφού οι γονείς μου είχαν χωρίσει λίγο μετά τη γέννησή μου. Μέχρι τα 4 μου χρόνια, δεν είχα καταλάβει ακόμη τη διαφορά των δύο φύλων. Ξεκίνησα να την αντιλαμβάνομαι πρώτη φορά, όταν στο σχολείο έπρεπε να στοιχηθώ κι εγώ πίσω από τα αγόρια. Εγώ τότε αρνήθηκα. Ήθελα να στοιχηθώ με τα κορίτσια, γιατί ενδόμυχα ακόμη δεν ήθελα να πιστέψω ότι είμαι κι εγώ αγόρι”, εξομολογείται η Χριστίνα Μπαλτζή, χαμηλώνοντας τα μάτια και διηγούμενη σπαρακτικά της ζωή της.

Η γωστή συγγραφέας, που εδώ και τρία χρόνια έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς αναγνώστες, άνοιξε τις πόρτες του σπιτιού της στη Δάφνη στο περιοδικό ”People” και μίλησε για την αλλαγή φύλου που έκανε, τη συμμετοχή της στην ταινία ”Zodiac”, το θέατρο ”Τεχνοχώρος – Θεατρική Κυψέλη” που έχει στη Θεσσαλονίκη και τα παιδικά της χρόνια.

Η Χριστίνα παραδέχεται ότι δεν θα ήθελε να έχει γεννηθεί κορίτσι, μιας και αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα είχε την προσωπικότητα που έχει σήμερα και δεν θα μπορούσε να σκέφτεται και σαν άντρας και σαν γυναίκα και αποκαλύπτει πότε συνειδητοποίησε ότι είναι διαφορετική…

Η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι είμαι διαφορετική ήταν όταν είδα τη μεγαλύτερή μου αδερφή γυμνή, πήγα στον καθρέφτη του δωματίου μου, γδύθηκα και είπα ”Γιατί να μην είμαι κι εγώ σαν την αδερφή μου;”. Άλλωστε ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι είμαι gay, ένιωθα πάντα γυναίκα. Απλά μπορούσα να το κρύβω πάρα πολύ καλά -ακόμη και στο στρατό όπου υπηρέτησα- και δεν έδινα δικαιώματα να πει κάτι κακό για μένα ο οποιοσδήποτε. Ποτέ δεν ήμουν ο ”κουνιστός”. Το αντίθετο. Κατάφερνα να περνάω πάντα στους άλλους την εικόνα του πολύ μάτσο αγοριού.

Κάποια περίοδο δήλωνε ότι θέλει να ξαναγίνει άντρας…
”Στα 30 μου χρόνια με αφορμή ένα θεατρικό έργο που ήθελα να ανεβάσω, το ”Ο γιος μου ήρθε από το Λονδίνο”, στο οποίο μεταμφιεζόμουν σε άντρα -τότε που εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο ”Το ποτάμι γύρισε πίσω”- πράγματι έδωσα μια συνέντευξη στην οποία έλεγα ότι είχα αποφασίσει να γίνω ξανά άντρας. Αυτά τα γεγονότα, όμως, συνέπεσαν με τη στιγμή της γνωριμίας μου με τον πατέρα μου, ο οποίος ζούσε για πολλά χρόνια στο Βέλγιο και μέχρι τότε δεν είχαμε καμία επαφή. Για πρώτη φορά λοιπόν, ύστερα από πολλά χρόνια, έζησα μαζί με τον μπαμπά μου για 6 μήνες. Ήταν σαν να απέκτησα, ετεροχρονισμένα, ισχυρό πρότυπο. Ό,τι περιμένει να πάρει ένα αγόρι από τον πατέρα του, εγώ το πήρα στα 30 μου χρόνια.”.

Επιπλέον, η Χριστίνα δηλώνει σχετικά με το φύλο της: ”Είμαι γυναίκα. Μπορεί το ποτάμι να γυρίζει πίσω, αλλά η πορεία -είτε ανοδική είτε καθοδική- σε πάει εκεί όπου πλάστηκες. Εγώ πλάστηκα για να ζήσω την εξέλιξη του είδους, την μετάλλαξη, κάτι πέρα από τη φύση έτσι όπως την ξέρουμε. Ουσιαστικά, μέσα σε 30 χρόνια έζησα 4 αλλεπάλληλες ζωές.”.

Ο έρωτας στη ζωή της…
”Μόνο μία φορά αγάπησα πραγματικά. Κράτησε έξι χρόνια και ήταν η τελευταία σχέση που είχα. Για όσο διήρκεσε, απομονώθηκα από παντού, δεν εμφανιζόμουν πουθενά, δεν έδινα συνεντεύξεις -είχα γίνει μια εργαζόμενη νοικοκυρά, όπως άλλωστε συμβαίνει με τις περισσότερες γυναίκες. Αυτός ο άντρας ήταν η μεγαλύτερή μου αγάπη.”.

Read More

And More