Χ. Παπακαλιάτης: ”Είμαι 36 και δεν ξέρω τι είναι έρωτας και τι θεός!”

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, που αυτήν την περίοδο ενσαρκώνει τον ”Αμαντέους” Μότσαρτ στη θεατρική σκηνή του ”Βρετάνια”, μίλησε για τον χαρακτήρα που υποδύεται και την απόφασή του να μείνει μακριά από την τηλεόραση, σε συνέντευξη του στο περιοδικό ”People”.

”Μέσα από αυτόν το ρόλο, ανακάλυψα τις αντοχές μου. Είναι τόσο μεγάλες οι απαιτήσεις της συγκεκριμένης παράστασης, που πολλές στιγμές φοβάμαι μη χάσω το μέτρο. Μεγαλώνοντας, δεν αισθάνομαι και τόσο, παιδί, αλλά μέσα από αυτόν το ρόλο, μου δίνεται η ευκαιρία να το ξαναζήσω – έστω και με ακραίο τρόπο.”

Σχετικά με την κριτική που ίσως δεχτεί από κάποιους, ο ίδιος απαντά: ”Έχω περισσότερο άγχος για την τέχνη μου, παρά για εκείνους που μιλάνε για την τέχνη μου. Από τη στιγμή που έχεις ξεκάθαρους στόχους, είσαι αληθινός και εντάξει μέσα σου, τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα.”

Επιπλέον, αποκάλυψε πως δεν ήταν ποτέ μέσα στα σχέδια του να κάνει κάτι καινούργιο στην τηλεόραση μετά το 4. ”Η πρόταση για το ”Αμαντέους”, με γλίτωσε από πολλές σκέψεις. Ήταν αυτό που είχα ανάγκη και ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Τηλεόραση, νομίζω, θα αγήσω να ξανακάνω, όσο κι αν μου λείπει.”

Σχετικά με την κριτική καλλιτεχνών σε συναδέλφους τους, ο ίδιος δήλωσε: ”Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να δοκιμάζεται σε πολλά πράγματα. Το θέμα είναι τι αποτέλεσμα θα έχει και πόσο καλός θα είναι σε αυτό που κάνει.” Τέλος, ο Χριστόφορος παραδέχτηκε: ”Είμαι 36 χρονών και δεν ξέρω ούτε τι είναι έρωτας, ούτε τι είναι θεός. Αν απαντούσα σε αυτά, δεν θα είχα κανένα λόγο να υπάρχω!”

Διάβασε περισσότερα στο ”People” που κυκλοφορεί!

Read More

And More