Χαλάει για τα καλά ο καιρός – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Επιδεινώνεται ο καιρός από σήμερα με καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, ισχυρούς ανέμους που θα φτάνουν τα 7 μποφώρ, ενώ στο μάτι της κακοκαιρίας αναμένεται να μπει και η Κεφαλονιά.
Περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, δηλαδή στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και γρήγορα τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, πρώτα στην Πίνδο και μετά στα βουνά της Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας αλλά και της Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, σιγά – σιγά όμως θα γυρίσουν σε δυτικούς – βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά και στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, σιγά – σιγά όμως από το βόρειο Αιγαίο θα γυρίσουν σε βοριάδες και θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -5 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 12 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 14 βαθμούς Kελσίου.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 13 βαθμούς Kελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρό με νεφώσεις και βροχές αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 6 βαθμούς Kελσίου.

Read More

And More