Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός στα βόρεια! Με βροχές τα Θεοφάνεια!

Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός στα βόρεια! Με βροχές τα Θεοφάνεια! | tlife.gr

Χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στα δυτικά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Στη Μακεδονία κατά διαστήματα θα ρίξει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 06 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Από το απόγευμα, θα αναπτυχθούν καταιγίδες στη δυτική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στα θαλάσσια – παραθαλάσσια των υπολοίπων περιοχών. Από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα επικρατήσει από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές, κυρίως το πρωί στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική στερεά. Από το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Τη νύχτα πιθανότητα να εκδηλωθούν καταιγίδες στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 05 έως 11 βαθμούς.
Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς σποραδικές βροχές στα βόρεια. Από τη νύχτα, θα εκδηλωθούν βροχές και στην υπόλοιπη Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενή παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 5 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Πέμπτη:

Την Πέμπτη, ανήμερα των Θεοφανείων, στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται να εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Πρόσκαιρες καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα ασθενήσουν.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία. Παγετός το πρωί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

READ more