Χαμός στο κέντρο της Αθήνας με το Athens Pride 2017! Έλληνες καλλιτέχνες και πολιτικοί στήριξαν το θεσμό [pics,vids]

Πλήθος κόσμου, πολιτικοί και καλλιτέχνες στήριξαν φέτος το Athens Pride και παρέλασαν στο Σύνταγμα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας του 2017, με κεντρικό σύνθημα-μήνυμα «Είναι θέμα παιδείας». Ήδη από νωρίς το μεσημέρι είχαν στηθεί στην πλατεία η σκηνή (για τη συναυλία που έγινε το βράδυ) και τα περίπτερα οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και εθελοντικών οργανώσεων, όπως το ΣΕΚ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η Φιλελεύθερη Συμμαχία.

Μετά την παρέλαση ακολούθησε μεγάλη συναυλία με οικοδέσποινα την Σοφία Μουτίδου. Στο stage ανέβηκαν οι: Νατάσσα Μποφίλιου, Δημήτρης Σαμόλης, Ελένη Φουρέιρα, Μαρίνα Σάττι και οι Stereo Soul! Η Ελένη Φουρέιρα μάλιστα έστειλε και μέσα από τα Instagram stories το δικό της μήνυμα το σεβασμό στη σεξουαλικότητα και τις επιλογές του κάθε ανθρώπου.

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Χαιρετισμούς απηύθυναν τρεις αντιδήμαρχοι της Αθήνας, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη που απουσίαζε στο εξωτερικό, εκπρόσωποι πρεσβειών και εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία.

Η πορεία που πραγματοποιήθηκε ήταν μαζική (από την πλατεία Συντάγματος, προς Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου, Σταδίου και πάλι Σύνταγμα) ήταν παρόντες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Φετινό σύνθημα είναι το ”ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ” και το φεστιβάλ υπερηφάνειας θέλει να τονίσει ότι η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και την σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας.

#AthensPrideWeek2017 #AthensPride2017 #ThemaPaideias #stegi

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Natassa Bofiliou (@natassabofiliouofficial) στις

Θέμα παιδείας και αγάπης #athenspride2017

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antigoni Panta-Charva ???????? (@antipanta) στις

Σήμερα γιορτάζουμε την ισότητα!! Όχι διακρίσεις, μόνο αγάπη!! Be proud babies#athenspride #themapaideias #athenspride2017 #gaypride

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Helena Paparizou (@helenapaparizouofficial) στις

show me your #tongue / #athenspride2017 official host @sofia_moutidou #athens #athenspride #pride

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Kavdas (@alexkavdas) στις

~Γι’αυτό τα δίχτυα που του ρίχνω , είναι όσα θέλω εγώ να δείχνω ~ #athenspride #athenspride2017 #rainbow #keep_bofeeling

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ????Elena Damianidou???? (@elenadamiz) στις

Read More

And More