Χάρις Αλεξίου: Το συγκινητικό μήνυμα για τον Θάνο Μικρούτσικο

Σε δύο μεγάλες συναυλίες, την Πέμπη 7 Ιουνίου και την Παρασκευή 8 Ιουνίου, θα συναντήσει τους φίλους του ο Θάνος Μικρούτσικος. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης θα ανέβει στο Θέατρο Βράχων μαζί με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιώργο Μεράντζα, Κώστα Θωμαΐδη, Μανώλη Μητσιά, Χαρούλα Αλεξίου, Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Θηβαίο, Γιάννη Κότσιρα, Μίλτο Πασχαλίδη, Ρίτα Αντωνοπούλου και Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Με τα τραγούδια που σημάδεψαν και συντροφεύουν τρεις γενιές στις κοινές αγωνίες τους, στους αγώνες τους, αλλά και στις προσωπικές τους στιγμές. Τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου που εκφράζουν τον καθέναν από μας ξεχωριστά αλλά και όλους μαζί. Αυτές οι συναυλίες έχουν μία ακόμη ιδιαιτερότητα, βρίσκουν τον μουσικοσυνθέτη σε μία ευαίσθητη περίοδο αφού αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

“Είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Εμένα η ζωή μου ήταν πάντα η μουσική, και αυτό περιέχει, πέραν της σύνθεσης, τις χιλιάδες συναυλίες που έχω κάνει και τη σχέση που δημιουργήθηκε με τον κόσμο, γι’ αυτό και ο τίτλος των δύο εμφανίσεων είναι “Όσοι περπάτησαν μαζί μου””, δήλωσε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΒΗΜΑgazino.

“Μπορεί η εξέλιξη της υγείας μου να είναι τέτοια που να μη μου επιτρέψει να προχωρήσω σε αυτή τη δουλειά, αλλά δεδομένου ότι είμαι άνθρωπος που το παλεύω και μάχομαι, θεωρώ ότι έχω πιθανότητες να τα καταφέρω, οπότε το βλέπω σαν συνάντηση με ανθρώπους που αγαπάω, που με έχουν αγαπήσει, που έχουμε συνεργαστεί με εξαιρετικό τρόπο και αρκετοί από αυτούς συνέβαλαν στο να αποκτήσουν τα τραγούδια μου μεγάλη εμβέλεια. Με την προϋπόθεση πάντα να μη δημιουργηθεί κάποια μελό κατάσταση. Από την άλλη μεριά, θα ακουστούν τραγούδια που, χωρίς να σημαίνει ότι είναι τα καλύτερα -γιατί υπάρχουν πολλές διαστάσεις στο τι καθιστά ένα τραγούδι σπουδαίο-, αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο”, συνέχισε στην ίδια συνέντευξη.

Με τη σειρά της, η Χαρούλα Αλεξίου που είναι ένα από τα σημαντικά πρόσωπα της καριέρας του αλλά και της συναυλίας μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον Θάνο της. “Τις πρόβες μας,και την στιγμή που θα είσαι εσύ πάλι στο πιάνο κι εγώ μαζί σου!Σαν να μην πέρασε μια μέρα, Θάνο μου! Αργεί να έρθει ο Ιούνιος στους Βράχους”, έγραψε ανάμεσα σε άλλα κοινοποιώντας μια φωτογραφία τους.

Read More

And More