Χάρις Αλεξίου: Θεατρική πρεμιέρα στην Επίδαυρο για τη σπουδαία τραγουδίστρια – Φωτογραφίες

Το βράδυ της Παρασκευής, οι δρόμοι οδήγησαν στην Επίδαυρο με πλήθος κόσμου να βρίσκεται στο Αρχαίο Θέατρο για την πρεμιέρα της «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη.

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης επέλεξε να συναντηθεί και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επέστρεψε ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.

Η Χάρις Αλεξίου, η οποία πήρε την απόφαση πριν μερικά χρόνια να εγκαταλείψει το τραγούδι, ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου και έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας, υποδυόμενη την Αθηνά. 

Δες τις φωτογραφίες:

Λένα Παπαληγούρα – Μιχάλης Σαράντης

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Ζωζώ Σαπουντζάκη με τον σύντροφό της, Πύρρο Αναγνωστόπουλο

Βίλυ και Γιώργος Θεοφάνους

Νίκος Ψαρράς-Προμηθέας Αλειφερόπουλος-Λένα Παπαληγούρα-Γιώργος Νανούρης-Χάρις Αλεξίου-Μιχάλης Σαράντης-Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Ζέτα Δούκα – Νίκος Ψαρράς

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης – που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή – ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια η εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More